• hr
  • en
  • de
  • it

Premudu jugo odsjeklo od ostatka svijeta

Olujno jugo koje je još početkom tjedna zahvatilo zadarsko područje, u srijedu je od ostatka svijeta odsjeklo udaljenije zadarske otoke. Zbog loših vremenskih prilika trajektni i katamaranski promet bio je otežan prema Istu, Malom i Velom Ižu, Silbi, Olibu, Sestrunju, Rivnju, Zverincu i Molatu, a Premuda je ostala bez brodske linije u srijedu i četvrtak.
Zbog loših vremenskih prilika iz Jadrolinije su najavili da bi poteškoće u pomorskom prijevozu mogle potrajati sve do večernjih sati u petak kad se očekuje smirivanje juga.
Predsjednik Mjesnog odbora Premude Milivoj Deroko pojasnio je da su u srijedu kapetani na trajektima i katamaranima procijenili da ne mogu sigurno pristati u luku Loza na Premudi.
- Sam smještaj naše luke je nepogodan u dane kad puše jako jugo. Zbog toga u srijedu u Zadru nisu niti ukrcavali mještane Premude jer su odmah znali da ih neće moći iskrcati. Ranijih godina znalo se dogoditi da naši mještani završe na Olibu ili Silbi, jer trajekti i katamarani nisu bili u mogućnosti sigurno pristati. To je jednostavno tako, kaže Deroko dodajući kako mještani nerijetko negoduju i bune se, no da se tu ne može puno učiniti, a posebice kad je katamaran u pitanju koji se pokreće turbinama, a ne propelama. Ipak, istaknuo je kako se nada da će se u petak ponovno uspostaviti linija za Premudu, i dodao da i on sam planira putovati u Zadar.

Izvor: www.zadarskilist.hr