• hr
  • en
  • de
  • it

Predstavljanje knjige "Život u Jadranu"

U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, korčulanska Gradska knjižnica Ivan Vidali najavljuje u ponedjeljak, 11. studenog, predstavljanje knjige „Život u Jadranu" korčulanskih autora Damira Mušina i Miljenka Marukića. Uz autore, o knjizi će u 19 sati u kino dvorani govoriti dr. sc. Vladimir Onofri, dok je organizator angažirao i nastup ženske klape Škerac iz Korčule.
- To je nadopunjeno izdanje prethodne knjige „Iz morskih dubina" - kaže Damir Mušin koji je s Miljenkom Marukićem uložio napore da bi čitatelje, kroz 640 stranica i s više od 500 fotografija i 400 morskih organizama, uputili u tajne ribolova, ronjenja i podmorja.
- Stanovnici mora podijeljeni su u kategorije i vrste, dok su fotografije snimljene u prirodnim staništima opisanih organizama, a osim hrvatskog jezika svi opisi su i na engleskom i njemačkom jeziku - ističe Damir Mušin koji je do sada objavio više stručnih i znanstvenih radova vezanih za istraživanje riba i planktona. Miljenko Marukić je autor fotografija i vanjski je suradnik Ministarstva kulture na zaštiti podvodnog kulturnog blaga. Podvodnom fotografijom bavi se niz godina, a sudjelovao je na vađenju brončanog kipa Apoksiomena.

Izvor: www.dubrovacki.hr