• hr
  • en
  • de
  • it

Predsjednik ŠRD-a “Punta Rata”: Big game fishinga će biti

Big game fishing će se održati od 22. do 28. rujna 2013., pripreme su u tijeku, točnije 90 posto priprema je obavljeno, i natjecanje ne ovisi o koncesiji, nego o natjecateljima - demantira samog sebe predsjednik ŠRD-a “Punta Rata” Marinko Pavlić, koji je prije nekoliko dana najavio da će u slučaju zabrane rada društvu doći u pitanje i ovogodišnje natjecanje BGF.

- Što se tiče koncesije, nismo dobili rješenje o oduzimanju, nego zabranu za korištenje, na što smo uputili prigovor te očekujemo odgovor Županije, a upućena je i žalba Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture - navodi predsjednik jezerskoga ŠRD-a.

Smatra da tako drastična mjera do sada nije zabilježena u Hrvatskoj, a posebno mu smeta što ih nitko iz lokalne samouprave, koji su uočili nepravilnosti, nije upozorio i pozvao na razgovor, pa čak ni predstavnici Mjesnog odbora Jezera.

- Nije nam jasno zašto se govori da su mještani Jezera nezadovoljni koncesionarom budući da nitko od Jezerana nije plaćao vez u luci - čudi se Pavlić.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr