• hr
  • en
  • de
  • it

Preblizu obale glisiralo deset plovila

Čak 14 prekršaja na moru utvrdila je pomorska policija koja je u nedjelju od 10 do 18 sati u istarskom akvatoriju kontrolirala 22 plovila, od kojih 21 strano i jedno s domaćom zastavom.
Prekršaje počinili su strani državljani - Talijani (3), Nizozemci (2), Nijemci (2), Austrijanci (2), Slovenci (2), te slovački i danski državljanin po jedan. Deset prekršaja odnosi se na glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, u dva slučaja radilo se o glisiranju u luci, a po jedan prekršaj odnosi se na neposjedovanje vinjete za plovilo i neposjedovanje isprave plovila kod sebe tj. na plovilu.
Oni su koji su glisirali preblizu obale kažnjeni su novčanom kaznom u iznosu od 1.000 kuna, a dva prekršaja glisiranja u luci sankcionirana su sa po 500 kuna. Za prekršaj neishodovanja vinjete izrečena novčana kazna u iznosu od 800 kuna, a za neposjedovanje isprave plovila novčana kazna od 300 kuna.
Cilj akcije je bila zaštita kupača od nesavjesnih voditelja brodica, glisera i vodenih skutera koji glisiraju na udaljenosti manjoj od dozvoljene i time ugrožavaju kupače.

Izvor: www.glasistre.hr