• hr
  • en
  • de
  • it

Praktična nastava učenika pomoraca na ´Kraljici mora´

Praktičnu nastavu na prvom školskom brodu „Kraljica mora" danas završavaju učenici Pomorsko-tehničke škole iz Dubrovnika i Srednje škole Korčula.
Tijekom desetodnevne plovidbe dubrovačkim akvatorijem u dva termina, nastavu na brodu odradila su 54 učenika dubrovačke škole i dva učenika s Korčule. Početak je to ovogodišnje, druge po redu sezone izobrazbe na jedrenjaku sagrađenom 2010. godine za obavljanje praktične nastave učenika i studenata pomoraca u cilju stjecanja praktičnih znanja i vještina potrebnih za zanimanje pomorac.
Nakon praktične nastave učenika iz Dubrovnika i Korčule, praksu na brodu nastavljaju učenici Pomorske škole Split koji će na „Kraljici mora" ploviti od 8. listopada do 2. studenog, raspoređeni u četiri petodnevna termina.
Nakon splitskih učenika, brod će u razdoblju od 5. - 9. studenog koristiti učenici Tehničke škole Šibenik i Prometno tehničke škole Šibenik, nakon čega do 30. studenog plovidbu nastavljaju učenici Pomorske škole Zadar.
Za učenike srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja praktična nastava planirana je od 3. - 7. prosinca a za učenike Pomorske škole iz Bakra od 10. - 21. prosinca.

Izvor: www.ezadar.hr