• hr
  • en
  • de
  • it

Povećanje prihoda zahvaljujući nautici

Ilirija Biograd d.d. prva je od nekoliko preostalih tvrtki iz Zadarske županije koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi koje je podnjela tromjesečno izvješće o poslovanju u kojem je ključni podatak da je ostvarena dobit u iznosu od 1.216.826,60 kuna. To je za 7,66% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i rezultat je povećanja prihoda.
Kod ovih izvještaja redovito ponavljamo da je Ilirija rijetka iznimka u hrvatskom turizmu a koja i tijekom prvog kvartala ostvaruje dobit. Uobičajeno je u ovdašnjem ali i većem dijelu mediteranskog turizma u ovom razdoblju iskazivati gubitke. Kod Ilirije je ova specifičnost izraz strukture tvrtke. Naime tvrtka ima i nautiku, hotelijerstvo, kampiranje, i pruža ostale turističko ugostiteljske usluge.
Ključni krivac za uspješno poslovanje u prvom kvartalu (isto vrijedi i za posljednji kvartal) godine je prvenstveno nautika. U Izvješću Ilirije stoji kako je prihod od nautike veći su za 2,03 posto u odnosu na isto razdoblje 2013. godine i iznosi 13.034.994,67 kuna, što je 76,13 posto ukupnih prihoda Društva za prva tri mjeseca. Ostali prihodi odnose se na hotelske usluge i ostale usluge ugostiteljstva Društva i iznose 4.087.548,16 kuna, odnosno 1,87 posto više u odnosu na isto razdoblje 2013. godine. Sa 17,3 milijuna kuna prihoda i 16,1 milijun kuna rashoda iskazana je dakle dobit od 1,2 milijuna. Uvod je to u vjerojatno dobru turističku godinu i rezultate kakvu ova tvrtka ostvaruje niz godina.

Izvor: www.zadarskilist.hr