• hr
  • en
  • de
  • it

Poslije Iža vojni vodonosac plovi za Molat i Zapuntel

Vojni vodonosac ovih dana rješava krizna mjesta Mali Iž i Porovac na otoku Ižu, nakon čega će se rješavati Molat i Zapuntel. Kako kaže Matek, čim se potroši voda na Silbi, Zrmanja će dovesti još jednu turu.

Vojni vodonosac PT 71 i dalje će biti na raspolaganju zadarskim otocima. Dok se ne sklopi novi aranžman između Miloša Cimera, vlasnika vodonosca Zrmanja, i Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova, vodonosac Hrvatske ratne mornarice pokušat će pokrpati rupe nastale nedostatkom sredstava u državnoj blagajni.
Kao što je otprije poznato, ministar obrane Ante Kotromanović uvažio je zamolbu zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića za hitnom intervencijom.
Međutim, kaže direktor zadarskog Vodovoda Tomislav Matek, kapacitet PT 71 svega je jednu trećinu nosivosti vodonosca Zrmanja koji prevozi vodu na otoke. Vojni vodonosac ovih dana rješava krizna mjesta Mali Iž i Porovac na otoku Ižu, nakon čega će se rješavati Molat i Zapuntel. Kako kaže Matek, čim se potroši voda na Silbi, Zrmanja će dovesti još jednu turu.
- Dovoz vode vojnim vodonoscem se ne naplaćuje, pa tako tu vodu otočani plaćaju po srednjoj cijeni vode u Zadarskoj županiji, oko 14,60 kn. Pravo na takvu distribuciju imaju oni kojima se subvencionira dovoz vode, rekao je Tomislav Matek.
Matek dodaje kako će vojni vodonosac biti na raspolaganju sve dok to bude potrebno tj. do dogovora resornog ministarstva i Cimere o daljnjoj distribuciji vode na zadarske otoke.

Izvor: www.zadarskilist.hr