• hr
  • en
  • de
  • it

Posada katamarana Silba spasila ribara iz Malinske

Kako je priopćilo ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, riječ je o ribaru Darku Mršiću koji je, pothlađen i iscrpljen, bio 15 minuta u moru s temperaturom oko 12 Celzijevih stupnjeva

Posada Jadrolinijina katamarana „Silbe" na državnoj brzobrodskoj liniji Rijeka-Rab, između otoka Krka i Cresa, 1,4 nautičke milje jugozapadno od rta Glavotoka u 15,45 sati iz mora je spasila ribara iz Malinske.
Kako je priopćilo ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, riječ je o ribaru Darku Mršiću koji je, pothlađen i iscrpljen, bio 15 minuta u moru s temperaturom oko 12 Celzijevih stupnjeva. Njegova brodica nastavila je ploviti vrteći se u krug. Pomorska se nezgoda dogodila kad mu je pri ribarenju ruka zapela o konop od vrše.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci u akciju je poslala dežurnu posadu "Silbe", brodice riječke lučke kapetanije, koja je u 16,35 sati preuzela ribara te nastavila ploviti prema Rabu. U akciju se uključila i ribarica „Banica", koja je ribara preuzela i odvezla ga u Malinsku. "Banica" je uspjela zaustaviti brodicu ribara koji je upao u more te su i nju privezali uz bok broda i doteglili ju u luku u Malinskoj.

Izvor: www.novilist.hr