• hr
  • en
  • de
  • it

Portopiccolo Prosecco Doc najbrži brod na Fiumanki

hr

Proglašenjem pobjednika zaključena je 23. Velika Fiumanka, tradicionalna riječka regata krstaša čija su jedra jučer ispunila riječki zaljev.

U svega 59 minuta ciljem je prošao Portopiccolo Prosecco Doc kao najbrži brod 23. Fiumanke. Odmah iza njega u cilj je ušla Maxi Jena, treći je bio Generali Asillina III , četvrti je Adriatic Europa dok je peti bio Molo longo. Među medijskim posadama najbrža je bila Nova tv, drugi je bio HRT, a treći Novinet tv. Od obiteljskih krstaša prva je u cilj ušla jedrilica Bubamare –INA.

hr

Od 163 prijave, nešto manji broj sudionika našao se točno u podne na startu 23. Fiumanke. Savršenim vremenskim uvjetima tijekom glavne regate prethodili su dani, kao i jutro u kojem je jačina vjetra onemugućila dolazak nekim prijavljenim sudionicima.  Sa startne linije na ulazu u riječku luku zaplovila je rekordno brza Fiumanka, a za dojmove o njoj dovoljno je pogledati galeriju fotografija i ozarena lica sudionika koji su istinski uživali u jedrenje i ovogodišnjoj regati.

Uvjeti su ovoga puta išli na ruku najvećem maxi-u "Portopiccolo Prosecco Doc" koji je ušao u cilj za svega 59 minuta, a tek minutu kasnije ciljem je prošao prošlogodišnji najbrži brod regate Maxi Jena. Među prvih pet očekivano su bili oni najveći, no regatu je ovoga puta uspješno završio veliki broj posada. Bok uz bok regatnim krstašima bili su i sudionici obiteljske grupe koji su priredili pravi spektakl zajedničkog ulaska u luku. Zadovoljstvo regatom i pratećim aktivnostima ne kriju ni sponznori koji su i aktivni sudionici Fiumanke pa su brojni od njih i zajedrili. Dio Fiumanke je i njezina medijska regata na kojoj je pobijedu odnijela ekipa NOVE TV, drugi je bio HRT, a treći NOVNET TV.

hr

Najmlađa posada 23. Fiumanke kojoj je pripao prijelazni pehar Zvonimira Bezića bila je ona broda Melanie M s korimilarom Marinom Matahlijom.

Nagrade i prijelazni pehar preuzeli su i natjecatelji prve sveučilišne regate Studentska Fiumanka. Najuspješnija ekipa je ona s Pomorskog fakulteta koji će s ponosom na godinu dana čuvati prijelazni pehar regate. Na drugoj poziciji je ekipa Zdravstvenih studija dok je na trećem mjestu ekipa Uniri. 

hr

Program Fiumanke nastavlja se i danas. U Preluci je održan drugi dan Windsurf Fiumanke u organizaciji DSNM Volosko- Na kupu Hrvatske pobjedio je Enrico Marotti, drugi je bio Marko Makek, a treći Igor Bakota.

Proglašenjem pobjednika zaključeno je drugo izdanje SUP Fiumanke.  U RACE regati najuspješniji je bio Andrej Matacin, dok je među natjecateljicama na vodećoj poziciji Anamarija Grbčić Pahlić. ELITE regatu prvi su u svojim skupinama završili Patrik Olić  i Maja Doležal. U kategoriji natjecatelja od 9 do 14 godina kod dječaka je najuspješniji bio Nino Bačić, a od djevojčica Stella Veršić. FUN regatu prvi su završili Mile Gačeša i Ana Bosak Veršić. 

Izvor:

Ured regate Fiumanka

sailing@fiumanka.eu

fiumanka.eu