• hr
  • en
  • de
  • it

Porinut zadnji brod iz knjige narudžbi

"Palanca Singapore", asfalt tanker od 15.000 tona nosivosti uspješno je (s)kliznuo u more, no radnici »3. maja« nisu položili kobilicu za novi brod je takvih u knjizi narudžbio nema. Dok se situacija ne popravi, na navozima će se graditi tek barže za istog naručitelja iz Švedske
U »3. maju« porinut je zadnji brod kojeg su izgradili za švedskog naručitelja, Wisby Tankers. Uz snježne pahulje koje su prijepodne zalepršale nad Rijekom, asfalt tanker od 15.000 tona nosivosti pod imenom »Palanca Singapore« uspješno je (s)kliznuo u more, ali nažalost bez polaganja kobilice za neki novi brod jer ih »3. maj« u ovom trenutku više nema u svojoj knjizi narudžbi.
Dok i ako se situacija na tom planu pothitno ne promijeni, na navozima trećemajskog brodogradilišta radit će se (tek) barže za prijevoz asfalta, i to za istog naručitelja. Istina, u uvjetima već kroničnog pomanjkanja potražnje za novim brodovima na tržištu, svaki posao brodograditeljima je dobrodošao, pogotovo kada se radi o sedamnaest ugovorenih barži.
»Snježnom« porinuću u »3. maju«, uz brojnu delegaciju švedskog brodara, nazočili su zamjenik ministra mora, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić te redovni gost, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Predstavnik Wisbyja Jonas Engstrom nije štedio na pohvalama trećemajskim brodograditeljima, a istaknuo je i izuzetno dobru međusobnu suradnju koja je uspostavljena. Šveđanin nije odolio ni da prokomentira kako je, eto, po jučerašnjim pahuljama Hrvatska postala slična Švedskoj.
Riječi blagoslova za mirno more »Palanca Singaporeu« i njegovoj budućoj posadi uputio je velečasni Luka Lučić dok je kuma broda bila Monika Miškulin Sertić.
»Palanca Singapore« trebao bi biti kompletno završen i isporučen Šveđanima do kraja lipnja ove godine.

Izvor: www.novilist.hr