• hr
  • en
  • de
  • it

Pomorska škola Zadar zaslužila IQS nagradu

Pomorska škola Zadar odabrana je da u svibnju ove godine u New Yorku na godišnjoj Međunarodnoj konvenciji kvalitete u centru Manhattana primi IQS nagradu. Nagradu u dvorani New York Marriott Marquis u centru Manhattana dodjeljuje BID grupa čija internacionalna aktivnost promovira kulturu kvalitete, inovacije i izvrsnosti, a Pomorsku školu Zadar odabrali su, kažu, prema kriteriju temeljenom na konceptima Potpunog upravljanja kvalitetom.

Odabrane su one kompanije i organizacije koje pokazuju praksu kvalitete i izvrsnosti, a dobitnici nagrada su utjecajni i aktivni u svojim zajednicama, posvećeni kontinuiranom unaprjeđenju i imaju vidljive podatke postignuća i inovacije, pojasnili su iz BID grupe

Ravnatelj škole Svetko Perković kazuje kako je bio malo zatečen viješću, tim više jer se škola nije aplicirala za jedan takav izbor.

- Trebalo mi je i neko vrijeme da provjerimo o čemu se točno radi, jer škola je pozvana na jedan godišnji skup o kvaliteti na kojem će biti nagrađeni za promicanje kulture kvalitete. To sve zvuči jako moćno, međutim bio sam skeptičan, kontaktirao te ljude i provjerio njihove stranice, pojasnio je Perković koji je, kaže, tada otkrio kako BID Grupa zadnjih trideset godina u svjetskim metropolama organizira skupove ljudi koji su istaknuti sa svojim radom u svojim lokalnim sredinama. Kongres im nudi predstavljanje i mogućnosti sklapanja poslovnih kontakata.

- Ako se oni ne srame da mi kao jedna srednja škola iz Hrvatske budemo u društvu sveučilišta i kompanija, ja taj poziv prihvaćam, makar formalno, jer još nismo odlučili hoćemo li ići na primopredaju nagrade u New York, kazao je Perković.

U svakom slučaju, ovakvo jedno priznanje je promocija za upise učenika u Pomorsku školu Zadar, podizanje ugleda, ne samo škole, već i obrazovanja u zajednici, istaknuo je Perković.

Izvor: www.zadarskilist.hr