• hr
  • en
  • de
  • it

Pomer: u padu zrakoplova poginula dvojica muškaraca

Dvije muške osobe smrtno su stradale u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15 sati na otprilike 300 metara udaljenosti od lučice i ACI marine u Pomeru. Policijska uprava istarska dojavu o padu zrakoplova u kojem su se nalazila dva muškarca primila je u 15.12 sati, a po riječima glasnogovornice Nataše Vitasović radi se o avionu iz sportske škole letenja koji je poletio s medulinskog sportskog aerodroma.
- Zasada možemo reći da su smrtno stradala dva muškarca, a očevid je u tijeku. Tijela stradalih bit će prevezena na odjel patologije u pulsku Opću bolnicu radi identifikacije. Sutra će na mjesto događaja doći i nadležni inspektor za zrakoplovne nesreće, nakon čega se može očekivati i vađenje olupine zrakoplova, veli Vitasović.
Na mjesto nesreće izašla je policija, ronioci interventne policije i zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mirjana Zenzerović, kazala je glasnogovornica policije, koja nije mogla otkriti identitet stradalih.
U vrijeme pada zrakoplova u obližnjem kampu u Pomeru na plaži je boravilo mnogo kupača, koji su se zgrozili strašnim prizorom koji se pred njihovim očima odigrao u samo nekoliko sekundi. Razgovarali smo s jednim od očevidaca, Sretenom Napićem, koji je ispričao da je prvo čuo prasak, dok je zrakoplov još bio u zraku, nakon čega se avion u svega pet sekundi strelovito i spiralno srušio nosom ravno u more.
- Bilo je strašno i sve se odvijalo strahovito brzo, rekao je Sreten. Eksplozija je prestrašila i surfere te mnoge obitelji koje su nedjelju provodile u školi surfa u kampu Pomer. Ondje smo zatekli Tomislava, koji je po struci liječnik i koji je svega nekoliko minuta od pada zrakoplova s još jednim kolegom anesteziologom i jednom medicinskom sestrom gumenim gliserom otišao do mjesta nesreće.
- Nakon što smo čuli prasak i vidjeli da je avion pao, odmah smo krenuli na lice mjesta u nadi da ćemo izvući ljude, i da vidimo možemo li pomoći. Zaronili smo na dah na nekih sedam metara, no nismo uspjeli vidjeti tijela. Sve je bilo mutno i ništa se nije vidjelo. Vidio sam samo neke stvari, čini mi se ruksak i neku kantu, ali ljude nismo mogli naći, ispričao nam je Tomislav.
Kako neslužbeno doznajemo, dvojica poginulih muškaraca su Zagrepčani S. P. i G. D, a s njima je iz Zagreba doputovao još jedan muškarac, koji je i upravljao avionom do Medulina i koji je u zadnji tren odustao od daljnjeg panoramskog leta koji je nesretni dvojac nastavio u Istri.
Iako još nije potvrđeno, navodno je jedan od poginulih instruktor letenja.
U šoku je bio i član županijskog stožera traganja i spašavanja Aldo Vrbanac, koji nam je kazao da su poginuli muškarci iz Zagreba, potvrdivši da je s njima kao treći u zrakoplovu trebao biti još jedan muškarac, koji je u zadnji tren odustao i koji danas slavi drugi rođendan.
- Mi smo dvadesetak minuta od primljene dojave da je avion pao otišli na mjesto nesreće. Naša dva ronioca su zajedno s roniocima specijalne policije zaronila te izvukla stradale iz aviona koji se nalazio na dubini od sedam metara. Bilo je to ružno gledati. Ne bih o tome, rekao je još u šoku Vrbanac.

Izvor: www.glasistre.hr