• hr
  • en
  • de
  • it

Pogled u plavo u nedjelju u Zagrebu

Dana 29. rujna u 19.00 sati popratite završni program Projekta „Pogled u plavo - promocija Hrvatske kroz ronjenje".
Manifestacija će se održavati dana 27., 28. i 29. rujna na Trgu bana J. Jelačića gdje će biti postavljen bazen (REMAX.si) s podvodnom izložbom fotografa Marjana Radovića. Promocija će se odvijati na način da se svim zainteresiranim građanima omogući besplatan uron u kompletnoj ronilačkoj opremi (odijelo, boce, regulator i maska) uz obuku profesionalnih instruktora ronjenja, te uz pratnju istih i obilazak podvodne izložbe.
Uz specijalistički tim ronioca Hrvatskog Crvenog Križa te ronioca Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, u promociji ronjenja će sudjelovati i ronioci RK Dugave, REK SOLIN, HRVI Nemo Adriatic i RK Geronimo.
27. rujna i 28. rujna bazen će biti na raspolaganju građanima od 11.00 do 22.00 sata
29. rujna bazen će ponovno biti na raspolaganju građanima od 10.00 do 18.30 sati nakon čega u 19.00 sati slijedi program u kojemu će najtrofejniji svjetski natjecatelj u povijesti održavanja svjetskih prvenstava u ronjenju na dah te aktualni svjetski prvak i rekorder u svim bazenskim disciplinama Goran Čolak pokušati oboriti svjetski rekord u ronjenju na dah u disciplini Static Apnea CO2 (svjetski rekord zadržavanja daha u mirovanju s prethodnim disanjem kisika trenutno iznosi 22 min. i 22 sek). Oko 19.55. slijedi laser show i Press konferencija.
Osim promocije ronjenja, cilj ovog Projekta je i senzibiliziranje građana o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta, u čemu će nam pomoći i jedan od partnera u Projektu, tvrtka C.I.O.S. Grupa iz Zagreba.

Izvor:
Renata Horvat, PR RK HRVI Nemo Adriatic;
Mob: 091/5698346 rnthorvat@gmail.com; www.pogled-u-plavo.info