• hr
  • en
  • de
  • it

Počinju radovi u Mandalini

Napokon počinje dugo najavljivana, i još više priželjkivana, gradnja hotelsko-nautičkog kompleksa na Mandalini. I službeno je potvrđeno da je turska kompanija Dogus grupa, kao investitor, posljednjeg dana prošlog tjedna dobila potvrdu glavnog projekta i tako je stavljena točka na dugogodišnju trakavicu oko izrade potrebnih prostornih dokumenata kako bi se dobila suglasnost za početak gradnje hotela i drugih nautičkih sadržaja na prostoru bivše vojarne Kulina.
- Već sljedećeg tjedna počinjemo s iskopima terena. U idućih nekoliko tjedana planiramo ugovoriti sve građevinske radove, te ćemo dati sve od sebe da radovi na izgradnji počnu sredinom veljače.
Natječajni postupak krenuo je krajem prošle godine, i sad imamo sve faktore posložene da bismo hotel dovršili u proljeće 2015. - navodi Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe Hrvatska, kompanije pod čijom "kapom" posluju Marina Mandalina te još dvije marine sa zadarskoga područja.
On je uvjeren da se gradnjom hotela i popratnih nautičkih sadržaja Mandalina izdiže kao nova nautička i turistička točka Mediterana visoke kvalitete.
- Želim istaknuti da smo iznimno zadovoljni suradnjom s lokalnom zajednicom. Upravo zahvaljujući gradskoj administraciji, kroz ovu fazu priprema investicije prošli smo uspješno i produktivno. Ovo pokazuje da, ako investitor blisko surađuje s administracijom, ovakve stvari mogu zaista biti jednostavne i brze - ističe Burak.
Inače, definitivno je poznato da će hotelsko-nautički kompleks niknuti na rtu Mandaline, koja je desetljećima bila "zaključana" za civilnu uporabu jer se tu bila stacionirala vojska.
Dakle, na prostoru od oko 50 tisuća kvadrata gradit će se hotel "Šibenik", na površini od devet tisuća metara četvornih, i imat će 69 soba i 150 kreveta. U neposrednoj blizini podignut će se Yacht club sa snack i cocktail barom, dječjim klubom, wellness-zonom, amfiteatar za organizaciju raznih događanja na otvorenom.
Gradit će se i prostori za raznorazne trgovine namijenjene opskrbi nautičara, zatim konferencijska dvorana od 300 kvadrata. Niknut će i tri luksuzne vile koje će biti dijelom hotelske ponude. Svaka vila, među ostalim, imat će vlastiti bazen.
- Kompletan hotelsko-nautički kompleks projektirao je Nikola Bašić i "Marinaprojekt". Interijer je osmislio Marko Murtić - "Emur studio". U gradnju ćemo investirati 20 milijuna eura - poručuju iz Dogus grupe Hrvatska.

Natječaj za stipendije
Da investitori ne žele ništa prepustiti slučaju, govori i podatak da je već objavljen natječaj za korporativne stipendije na šibenskom Veleučilištu za 20 odabranih studenata Veleučilišta koji će kao buduće osoblje raditi u D-resortu Mandalina.
- Oni će, među ostalim, dobiti priliku za obuku u našim hotelima u Turskoj tijekom sljedećeg ljeta, kako bi spremno dočekali početak rada ovog resorta, koji će biti standardiziran s ostalim našim lancem marina i nautičkih centara na obali Egejskog mora - kažu u Dogus grupi.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr