• hr
  • en
  • de
  • it

Počeo Venecijanski sajam nautike

hr

Treće izdanje venecijanskog sajma nautike održat će se od 28. svibnja do 5. lipnja 2022. godine u izložbenom centru venecijanskog Arsenala, simbolu stoljetne vojne vladavine Mletačke Republike i središtu njezine pomorske industrije.
Narednih će se dana u Veneciji okupiti ljubitelji rekreativnog jedrenja i života na moru koji predstavljaju svojstvenu odliku Italije.

Devet dana u potpunosti posvećena umjetnosti brodogradnje jahti i superjahti, aktivnostima na vodi, konferencijama, izložbama i regatama.

U ovoj izvanrednoj prilici, projekt FRAMESPORT ("Okvir i inicijativa za održivi razvoj luka na Jadranu") će se promovirati tijekom cijelog trajanja festivala na štandu i na radionici "Plave digitalne strategije", koja je na rasporedu 30. svibnja od 10:30 do 13:00 sati u Sali Modelli u Arsenalu. Radionica ima za cilj produbiti temu digitalizacije kao instrumenta razvoja luka od lokalnog i županijskog značaja na Jadranu.
Informatičko-tehnološka rješenja bit će predstavljena kao temelj inteligentnog planiranja i upravljanja u cilju poboljšanja povezanosti luka od lokalnog i županijskog značaja s priobaljem te kao pokretači društveno-ekonomskog i održivog rasta obalnih područja cijelog programskog područja.
Također, bit će predstavljene IT pilot inicijative projekta FRAMESPORT, a prvenstveno FRAMESPORT ICT platforma koja je trenutno u fazi razvoja. Navedena platforma sadrži unutarnje neobjavljene podatke o uslugama i lučkoj infrastrukturi, dobrim praksama i poslovnim modelima koje dionici i lučki operateri mogu internalizirati kako bi poboljšali svoje vlastite usluge te postali održiviji i konkurentniji unutar srednjoročnog razdoblja

Projektni partneri:

Vodeći Partner: CORILA - Konzorcij za koordinaciju istraživačkih aktivnosti vezanih uz sustav Venecijanske lagune
PP1: Općina Monfalcone
PP2: ITL - Institut za transport i logistiku
PP3: ASSET - Strateška regionalna agencija za eko-održivi razvoj područja – Regija Apulija
PP4: Svim Marche - Sviluppo Marche Srl
PP5: ARAP - Regionalna agencija za proizvodne aktivnosti
PP6: AAST Termoli - Autonomna agencija za ugostiteljstvo i turizam
PP7: Lučka uprava Umag-Novigrad
PP8: Primorsko – goranska županija
PP9: Županijska lučka uprava Zadar
PP10: Lučka uprava Šibenik
PP11: PFRI – Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci
PP12: Logoteam d.o.o.
PP13: Euro-Mediteranski centar za klimatske promjene
PP14: Lučka uprava Senj
PP15: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH

Pridruženi partneri:

PP17: Regija Marche
PP18: Općina Gabicce Mare
PP19: Općina Numana
PP20: Općina Termoli
PP21: Općina Campomarino
PP22: Općina Montenero Di Bisaccia
PP23: Guidotti Ships Srl
PP24: Marinucci Yachting Club Srl
PP25: Regija Autonoma Friuli-Venezia Giulia
PP26: Regija Veneto
PP27: Općina Rimini
PP28: Regija Emilia-Romagna 

 

Za sve informacije o projektu posjetite web stranicu https://www.italy-croatia.eu/framesport i prijavite se na FRAMESPORT newsletter listu putem linka http://eepurl.com/guHI-5