• hr
  • en
  • de
  • it

Počela Uskršnja regata u Vodicama

U Vodice su stigli jedriličari. Povod: 16. Uskršnja regata. Zimsku stanku prošloga je vikenda okončalo Otvoreno Prvenstvo Splita, prva regata ovogodišnjeg ORC Kupa Hrvatske, koja je bila dobar trening i zagrijavanja uoči Uskršnje, druge regate koja se boduje za Kup. Oko 200 jedriličara na 25 krstaša nastupa ove godine na Uskršnjoj regati.
Flota je podijeljena u tri skupine, ORC A, ORC B i Open. Nagradni fond i ove je godine impresivnih 200 tisuća kuna. Pokušavalo se startati nekoliko puta, openaši su i odjedrili jedan plov po slabom zapadnjaku, no za ORC i njegova stroga pravila uvjeta za nadmetanje nije bilo. Činilo se da će dan proći bez ijednog održanog plova za veći dio flote. U spas je oko 16 sati stigao južni vjetar snage oko osam čvorova, po kojem su openaši odjedrili još jedno jedrenje, a ORC jedrilice prvo.
Među openašima dvije pobjede je upisao Barba Branko sa Zlatanom Zoričićem za kormilom, u skupini ORC A najbolja je bila posada slovačkog Quebramara s Peterom Mosnyem, a u skupini ORC B ekipa na Mareusu predvođena Krešimirom Đakulovićem. 16. Uskršnja regata se jedri do subote. Za sutra prognostičari najavljuju jugozapadni vjetar, dok bi subota mogla biti vrlo uzbudljiva zahvaljujući jakom jugu.

Izvor: www.hjs.hr