• hr
  • en
  • de
  • it

Počela sezona safari-turizma

Posjetom pedesetak turističkih agenata neretvanskoj močvari, vožnjom lađama do Prijevoznika, te prigodnim programom u tradicionalnoj Neretvanskoj kući, započela je ovogodišnja sezona safari-turizma.
Organizator ovog prvog ovogodišnjeg safarija, poznati neretvanski ugostitelj Pavo Jerković istaknuo je da Neretva postaje svjetski poznata turistička destinacija. Vožnja lađom kroz neretvansku močvaru od Opuzena pa do jezera Kuti izvrsno spaja s domaćom gastronomijom, brudetom od jegulja i žaba, domaćim vinom, kruhom ispod sača, što je dio ovdašnje turističke ponude, pojašnjava Jerković, koji je podsjetio da je upravo safari-turizam koji je prvi put startao daleke 1996. godine neretvanskoj močvari udahnuo novi život. Osim netaknute močvare, privlači Arheološki muzej Narone te Prirodoslovni muzej u Metkoviću s nekoliko stotina izložaka ptica koje su nekada obitavale u Neretvi te prirodni fenomen Jama u Predolcu, u kojoj se nalazi školjka Congeria.
Neretva tako postaje prestižna turističkih destinacija Dalmacije, a svi posjetitelji odlaze zadovoljni i ponovno se vraćaju što je glavni cilj u turizmu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr