• hr
  • en
  • de
  • it

Pašalić nudi ulaganje 13 milijuna eura

Uoči izbora koncesionara buduće marine Gruž, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na sastanku s predstavnicima Atlantske plovidbe, Luke Dubrovnik i rogozničke Marine Frapa, ponovio je kako Grad Dubrovnik od "pobjednika" Vladina natječaja očekuje rekonstrukciju dijela prometnice na Lapadskoj obali u obuhvatu buduće marine. Najavio je kako će o stavovima potencijalnih koncesionara prema projektu koji bi zadovoljio javni interes izvijestiti Vladu RH.
Vlahušić je nakon raspisivanja natječaja za koncesionara novoga nautičkog centra Banske dvore upoznao s potrebom sudjelovanja koncesionara u izgradnji i rekonstrukciji operativne obale koja je zbog čestog pucanja vodovodnih cijevi i loše asfaltne podloge već godinama crna točka užegradskog prometa.

Sukladno natječaju, 30-godišnja koncesija izdaje se na pomorskom dobru na lapadskoj obali od Vile Elize do lučice Orsan, gdje bi odabrani koncesionar po metru četvornim površine plaćao najmanje dvije kune te najmanje dva posto od ostvarenoga godišnjeg prihoda.

Prijedlog UPU-a Gruškog akvatorija usklađen s preinakama Županijskoga prostornog plana predviđa 207 vezova pred hotelima Lapad i Kazbek.

Sportska bi lučica Orsan raspolagala sa 139 privezišta, nastavak marine Gruž s 17 tzv. ljetnih vezova, dok bi Sportska lučica Solitudo imala 125. Neslužbeno se doznaje da je najbolja od triju ponuda pristiglih Ministarstvu mora RH, ona Marine Frapa vlasnika Franje Pašalića, investicija procijenjena na oko 13 milijuna eura.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr