• hr
  • en
  • de
  • it

Paolo Mavričić osvojio broncu

Paolo Mavričić osvojio je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi Laser 4.7, koja okuplja jedriličarke i jedriličarke do 17 godina. Do velikog uspjeha opatijski je jedriličar stigao u konkurenciji čak 66 natjecatelja iz 20 zemalja, a ispred Mavričića plasirali su se Francuz Aleksandre Boite na prvo, te Španjolac Ismael Iees na drugo mjesto.
Najprestižnije natjecanje na svijetu u ovoj kategoriji održalo se u japanskom gradu Karatsu, od 8. do 15. kolovoza, a uz Mavričića, člana Jedriličarskog kluba Opatija, nastupio je i njegov klupski kolega Joško Galović, pod vodstvom trenera Damira Nakrsta.
Dva mlada jedriličara već su ostvarila odlične rezultate na Europskom prvenstvu u Norveškoj, gdje je Mavričić završio na 9., a Galović na 11. mjestu, a sada je mladi opatijski sportaš uspio popesti se i stepenicu više te završiti na postolju - nakon 12 plovova u šest dana, Mavričić je osvojio broncu, a Galović je završio na 31. mjestu.
Prema riječima trenera Damira Nakrsta, ostvaren je još jedan veliki uspjeh juniora JK Opatija, a tek je malo sreće trebalo da medalja bude i sjajnija.
- Šteta što je petog dana prvenstva zapuhao nešto jači vjetar, od 15 do 18 čvorova, pa je Paolo nešto slabijim plasmanima u posljednja tri plova izgubio dotada vodeću poziciju, kazao je Nakrst, dodavši da u ženskoj konkurenciji, u kojoj je prvo mjesto osvojila Švicarka Asya Luvisetto, Hrvatska nije imala svoje predstavnice.

Izvor: www.novilist.hr