• hr
  • en
  • de
  • it

Pao i peti kradljivac penti

Pritvoren je i peti član skupine koja je posljednja četiri mjeseca otuđila 118 iznanbrodskih motora vrijednih više od milijun kuna sa plovila privezanih u lučicama diljem jadranske obale, od Istre do Makarske.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Službi kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske, naime, 39-godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem u Bosni i Hercegovini osumnjičen je za osam kaznenih djela krađe. Utvrđeno je da je, zajedno sa 38-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom kojeg je policija sa još trojicom "jataka" pritvorila prije nekoliko dana, tijekom listopada i studenog prošle godine na području Vodica otuđio osam izvanbrodskih motora različitih marki i jačine.
Dvojac je, nakon pronalaska pogodnog mjesta uz more s lokalnom lučicom ili privezištem za brodice, uporabom podesnog alata otuđivao pente, koje je potom prevozio kod svog kompanjona, 50-godišnjaka iz Gradišta. Ukradena je "roba" predavana na skladištenje, a potom, radi preprodaje, prevožena preko državne granice u Bosnu i Hercegovinu gdje su pente preprodavane po pojedinačnoj cijeni od 200 do 700 eura. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 39-godišnjak je pritvoren i protiv njega slijedi kaznena prijava.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr