• hr
  • en
  • de
  • it

Palma – Pobjeda Šimi i Igoru, Tonči treći!

Šime Fantela i Igor Marenić pobjednici su regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci, prvi put nakon 12 godina u klasi 470 uzeli su broj jedan. Tonči Stipanović zauzeo je treće mjesto u Laseru.
Šime Fantela i Igor Marenić imaju iza sebe niz velikih uspjeha i rezultata, naslove svjetskih i europskih prvaka, brojna postolja na regatama Svjetskog kupa, samo ove sezone dva druga i jedno četvrto mjesto, međutim nikad dosad još nisu uzeli ukupnu pobjedu na regati Svjetskog kupa. Prvi put im je to uspijelo za rukom danas. U plovu za odličja u Palma de Mallorci na Trofeju princeze Sofije ciljem su prošli šesti što im je bilo više nego dovoljno za prvo mjesto.
Šime Fantela: Presretni smo, napokon pobjeda na regati Svjetskog kupa, i to baš u Palmi koja nam je od početka bila jedna od težih regata, i to s lijepom bodovnom prednošću. Tijekom zime smo jako dobro radili, puno smo radili, i ovo nam je zaista nagrada za rad ove zime. Plov za odličja je bio zanimljiv, mislili smo da smo izletjeli na startu, pa smo se vraćali i krenuli iza svih. Znali smo da ne smije biti više od tri mjesta između nas, Argentinaca i Australaca, dali smo sve od sebe od kraja, dobro taktički odjedrili, imali smo dobru brzinu, nismo dopustili konkurenciji da nam odmakne.
Igor Marenić: Cijeli tjedan smo jedrili na visokoj razini. Pobjeda nam puno znači, 12 godina smo tu, 12 godina u Palmi i sad ćemo upoznati princezu i poljubit ću joj ruku.
Tonči Stipanović nije uspio zadržati prvo mjesto u Laseru, bio je deveti u plovu za odličja, pripalo mu je također sjajno trećemjesto, s čime je nastavio svoj impresivan niz ove sezone. Bio je prvi na regatama u Kini (Qingdao) u listopadu i Sjedinjenim američkim državama (Miami) u veljači.
- Nije išlo danas, nedostajalo je brzine, jarbol više nije kao prvih dana, dva dana finala po jakom vjetru su odradila svoje i više nije bilo sile u jedru, ali sam zadovoljan kako sam jedrio cijelog tjedna i jedva čekam novu regatu svjetskog kupa - komentirao je Tonči.
U Laser Radialu Tina Mihelić ostala je šesta i nakon finala. Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je deveto mjesto u Finnu, u plovu za odličja diskvalificiran je radi preuranjenog starta.
Zadnja ovosezonska regata Svjetskog kupa jedri se krajem mjeseca u francuskom Hyeresu.

Izvor: www.hjs.hr