• hr
  • en
  • de
  • it

Pakoška regata našla mjesto u francuskom dokumentarcu

Pakoštane su proteklog vikenda bile domaćin "Četvrte regate malih katamarana Pakoštane 2012." I ove godine regata se održavala u organizaciji Turističke agencije Galeb Avanture i Yacht cluba Biograd na Moru i uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Općine Pakoštane.
- U ovogodišnjoj regati sudjeluje ukupno 13 posada, s tim da su dvije iz Francuske pa tako postajemo i međunarodna regata. Osim naših domaćih natjecatelja, jednu posadu čine i jedriličari iz Zagreba i Primoštena, rekla je uime organizatora Manuela Vulin te dodala kako će ovogodišnja pakoška regata biti prikazana u sklopu dokumentarnog filma o Francuzima u Hrvatskoj kojeg snima televizijska kuća iz francuske pokrajine Bretagne.
Natjecatelji kažu kako su svake godine sve zadovoljniji organizacijom i brojem sudionika. Regata je rekreacijskog tipa, a glavni cilj joj je turistička promocija Pakoštana koje su zbog svog akvatorija omiljena destinacija ljubiteljima jedrenja. Općinska Turistička zajednica od početka podržava ovu jedinstvenu regatu na Jadranu, jer riječ je o proizvodu koji svake godine privlači sve veći broj sudionika. Start subotnje regate malo je kasnio jer su organizatori i natjecatelji čekali da zapuše malo jači vjetar. Čekanje se isplatilo i nakon sat vremena regata je startala sa zapadnog dijela lukobrana lučice u Pakoštanima.

Izvor: www.zadarskilist.hr