• hr
  • en
  • de
  • it

Oživjelo gradilište Pašalićeve marine

Na Lapadskoj obali opet je oživjelo gradilište budućeg nautičkog centra. Radovi su usitno nastavljeni samo dan nakon što je pravni zastupnik Laguna Tradea odvjetnik Ante Kačić opovrgnuo glasine da je Franjo Pašalić dubrovačku marinu prodao turskoj Dogus grupi. Informacija o tome kako je Pašalić prodao dubrovačku marinu, odnosno koncesiju za njezinu izgradnju, toj velikoj turskoj grupaciji, pojavila se jesenas, čim su Dubrovčani vidjeli kako su radovi na marini Gruž usporili.
Tvrtka koja je postavljala pilone otišla je prije nekoliko tjedana i već dulje vrijeme na marini su utihnuli radovi. Dubrovnikom se odmah potom pronijela priča kako je Pašalić zapao u probleme i traži kupca za tvrtku i gradnju marine kojem bi prepustio koncesiju.
Na te informacije pridodale su se izjave regionalnog predstavnika "Dogus grupe" kako nakon dovršetka preuređenja bivše zadarske tvornice "Maraska" u luksuzni "Hyatt" razmatraju i druge prilike za razvoj poslovanja, pa su po nagađanjima Turci povezani i s dubrovačkim jahtaškim centrom.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr