• hr
  • en
  • de
  • it

Ovog vikenda najmasovnija jedriličarska regata JK Horizont

Jedra do sada najveće flote jedrilica zabijeliti će more pred Porečom od petka do nedjelje. Od 23. do 25. svibnja u Poreču će se naime održati do sada najmasovnija, a za klasu optimist najznačajnija jedriličarska regata ikada, Regata Grada Poreča. Zahvaljujući angažmanu organizatora natjecanja, Jedriličarskog kluba Horizont Poreč, regata je naime od strane Hrvatskog jedriličarsko saveza dobila najvišu kategoriju 1.6 i jedna od deset takve kategorije koje se održavaju u Hrvatskoj. No značaj porečke regate tim je veći kada se uzme u obzir činjenica da je ona i posljednja kriterijska regata najviše kategorije ove sezone, na kojoj će svi najbolji mladi hrvatski jedriličari nastojati izboriti što bolje pozicije za ulaske u sastave reprezentacija koje će Hrvatsku u toj klasi predstavljati na svjetskom i europskom prvenstvu.
S obzirom na važnost regate i činjenicu da se na njoj može prikupiti veliki broj bodova za kriterijsku ljestvicu na regati koja će se održati na regatnom polju van uvale Peškera se očekuje nastup svih najboljih hrvatskih optimista, kao i brojnih mladih jedriličara iz Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, Mađarske, Malte, Danske i Poljske. Ukupno se očekuje nastup između 300 i 400 jedrilica. Start prvog jedrenja je u petak u 11 sati, a tijekom tri dana jedrenja predviđeno je održavanje sedam plovova. U tako snažnoj konkurenciji priliku za stjecanje novih znanja i iskustava, ali i prikupljanje bodova za kriterijsku ljestvicu imati će i mladi članovi Horizont Poreča. Posebno se dobri rezultati očekuju od Vala Ivančića i Mare Milić, trenutno najboljih jedriličara porečkog kluba na kriterijskoj ljestvici HJS-a, ali pozitivno mogu iznenaditi i ostali članovi Horizont Poreča za koje trener Luka Krivičić odluči da će nastupiti. Biti će to prigoda da se na praktički domaćem terenu istaknu i ostali najnadarenijih istarski jedriličari u klasi optimist.
JK Horizont Poreč se pobrinuo da regata organizacijski protekne na najvišem mogućem nivou. Tako će, između ostalog, mlade jedriličare iz nekoliko europskih zemalja dočekati obnovljene prostorije kluba uz uvalu Peškera, a većinu radova na uređenju odradili su sami članovi kluba, roditelji mladih članova.

Izvor: www.regionalexpress.hr