• hr
  • en
  • de
  • it

Ove godine INTERNAUTICE neće biti!


hr

 

Poštovani poslovni partneri, izlagači i dragi prijatelji,

prije svega, iskreno se zahvaljujemo na povjerenju i dugoročnoj suradnji.
Nesumnjivo je kroz suradnju s vama INTERNAUTICA postala najpopularnija i izložba brodova na Jadranu koja omogućava izlagačima da kontaktiraju zainteresiranu javnost i uvijek se brine da događanje posjećuju brojni potencijalni kupci.


INTERNAUTICA je prodajni sajam posvećen povezivanju raznolikih znanja i dostignuća moderne nautičke industrije. Dizajneri, nautički proizvođači, inženjeri, agenti i ostali okupljeni na ovakvom događanju svakako žele razmijeniti svoje znanje, a izlagači imaju jedinstvene mogućnosti da u svojem poslovanju ostvare konkurentsku i stratešku prednost.
Prema nedavno objavljenim nesporazumima i obmanjujućim informacijama o novoj lokaciji INTERNAUTICE i organizaciji drugog nautičkog događaja u Portorožu u planiranom terminu INTERNAUTICE u svibnju, i zbog nesporne činjenice da slovenska obala ne može istovremeno biti domaćin dva nautička sajma, a ponajprije zbog dobrobit slovenske nautičke industrije i izlagača, te na kraju, ali ne manje važno, zbog međunarodnog ugleda INTERNAUTICE, odlučili smo da ne sudjelujemo u ponuđenom "slovenskom obalnom nautičkom obračunu", stoga ove godine INTERNAUTICE na slovenskoj obali neće biti!


Energija i vrijeme koje bi se na taj način izgubilo iskoristit će se za pripremu INTERNAUTICE 2020, koja će osigurati nastavak tradicije i ozbiljnu i visokokvalitetnu djelatnost nautičkog sajma na Jadranu.
Kopiranje koncepta i sadržaja INTERNAUTICE smatramo neprihvatljivim i nekonzistentnim ponašanjem, što vrijedi i za izbor datuma događaja, koji je isti kao i tradicionalni termin, unaprijed objavljeni datum INTERNAUTICE u posljednjih nekoliko godina. Ovo je očigledan primjer neetičke poslovne prakse, koja nije ništa novo ...


Činjenica je da je sadašnja lokacija odbijanjem gostoprimstva 23-godišnjem međunarodnom nautičkom sajmu, koji je tu lokaciju i postavio na kartu mjesta svjetskih nautičkih događanja, učinila veliku štetu sebi i naravno neizravno slovenskoj nautičkoj industriji, koja je zbog situacije neodlučna kako reagirati na zbrku koju dva istovremena nautička sajma na našoj obali mogu prouzročiti.


INTERNAUTICA već godinama teži kvaliteti usluge, te se trudi prije svega ostati prodajni nautički sajam, što poslovnim partnerima pruža dobre poslovne rezultate i veliku medijsku izloženost. Odlučivši se prekinuti 23-godišnju tradiciju organiziranja profesionalnog nautičkog sajma, želimo sačuvati međunarodni ugled događaja i odgovornim ponašanjem u skladu s poslovnom etikom i poštivanjem mehanizama poslovnog integriteta, ostati vjerni svojim uvjerenjima i načelima. Osim toga, želimo zaštititi naše poslovne partnere, izlagače i posjetitelje od negativnih učinaka koji bi mogli u ovom osjetljivom poslovnom okruženju imati neograničen opseg.


Potrudit ćemo se da odluka o nastavku suradnje s INTERNAUTICOM do 2020. bude jednostavna za svakog. Pobrinut ćemo se za nove uzbudljive i uredne poslovne prilike, a prije svega pripremiti profesionalni nautički sajam koji će svim našim partnerima i izlagačima kroz povoljnije uvjete suradnje osigurati bolje tržišne rezultate nego do sada.

Lijep pozdrav,
Yuri Korenc
INTERNAUTICA