• hr
  • en
  • de
  • it

Otvoreni Dani hrvatskog chartera u Zagrebu

Ministar turizma Darko Lorencin jučer je sudjelovao na otvorenju sajma Dani hrvatskog chartera 2014., koji se održava od 21. do 23. ožujka ove godine u zagrebačkom Boćarskom domu.

„Hrvatska je vodeća charter destinacija na svijetu, a nautički turizam je hrvatski imidž proizvod koji naglašava ono najljepše što Hrvatska, kao turistička destinacija, nudi svojim gostima. Na nama je da provodimo sustavna i daljnja ulaganja u nautičku infrastrukturu, a s ciljem dodatnog i održivog razvoja ovog tipa turizma. Nautika uvelike doprinosi ukupnom turističkom prometu po noćenjima i potrošnji, a prostor za daljnjim rastom definitivno postoji", poručio je ministar Lorencin prilikom otvorenja sajma.
Pokrovitelji sajma su Ministarstvo turizma i Hrvatska gospodarska komora, dok je organizator drugog izdanja ove sajamske priredbe tvrtka Jadranski skiperi d.o.o.
Glavna svrha sajma je okupljanje svih relevantnih sudionika charter turizma na jednom mjestu, kako bi mogli započeti novu ili unaprijediti postojeću poslovnu suradnju. Sajam je otvoren isključivo za poslovne posjetitelje, predstavnike državnih i javnih institucija te medije.
Organizatori najavljuju kako će na sajmu izlagati oko 60 hrvatskih charter tvrtki koje raspolažu s flotom od oko 2500 plovila, a koje će razgledati 100-tinjak charter agencija iz 22 države.

Izvor: www.mint.hr
Photo: www.naucat.com