• hr
  • en
  • de
  • it

Otočani dižu tužbu protiv Jadrolinije

Stanovnici srednjodalmatinskih otoka spremaju se tužiti Jadroliniju, ponajviše zbog, prema njihovu mišljenju, premalog broja katamaranskih linija na koje se gotovo nemoguće ukrcati. Gradonačelnik Hvara kaže da se odvjetnički tim priprema za akciju.

 Naime, Hvarani su odlučili sudski goniti čelnike Jadrolinije zbog nesavjesnog poslovanja. "Zajedno s timom protiv čelnih ljudi pripremamo parnicu, mislimo da kao državni službenici moraju znat upravljat našim dobrima, jer to nije gospodina Lončara i njegove družine", kazao je Pjerino Bebić za HTV.
Bune se i Bračani. Do Milne na Braču trajekt ide jednom tjedno -utorkom. "Još se nije dogodilo da se itko uspio ukrcat, imamo rezerviranih 20 mjesta", kazala je jedna od stanovnica Milne.
U Supetru su zadovoljni brojem linija, ali ne i visokim cijenama prijevoza koje, kažu, upropaštavaju ponajviše privatni smještaj. Naime, četveročlana obitelj s automobilom mora izdvojiti 600 kn za prijevoz do Brača. Zbog toga turisti ostaju u priobalju, idu u Makarsku, zaobilaze otoke, tvrde u Supetru.

Izvor: www.net.hr