• hr
  • en
  • de
  • it

Oštećen brod na vezu u eksploziji nepoznate naprave

Slavlje Svetog Roka u Bibinjama koje je započelo već 15. kolovoza u večernjim satima skupo je koštalo 40-godišnjeg muškarca, vlasnika desetak metara duge brodice. Još uvijek nepoznati počinitelj ili više njih njemu je nešto prije ponoći na brod bacilo eksplozivnu napravu. U eksploziji je oštećena kabina broda, a materijalna šteta zbraja se u desecima tisuća kuna.
- U srijedu navečer, u 23.39 sati, zaprimljena je dojava da je u Bibinjama, u uvali Jaz, oštećena brodica koja se tamo nalazila na vezu. U četvrtak ujutro obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je oštećenje na plovilu nastalo uslijed eksplozije nepoznate eksplozivne naprave. Istraga događaja je u tijeku - rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske dodajući kako je protiv nepoznatog počinitelja podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom te je ista proslijeđena nadležnom Državnom odvjetništvu.
Neslužbeno doznajemo da je skupina mladića u noći sa srijede na četvrtak na nekoliko lokacija u Bibinjama aktivirala dinamit, odnosno popularno zvane "ćikete", pa se pretpostavlja kako je jedan takav završio i u kabini broda u Jazu.

Izvor: www.zadarskilist.hr