• hr
  • en
  • de
  • it

ORC Cres - danas zadnji dan

Još jednom se vremenska prognoza pokazala točnom na ORC Mediteranskom prvenstvu u Cresu. Čekalo se na vjetar baš kao što je prognozirano, te je prvi start dan u 14:35 po vjetru iz jugozapada nešto jačem nego prethodnog dana. Bilo ga je i do 13 čvorova uz promjenu smjera prema jugu te je u svakom od dva jedrenja regatni odbor postavljao oznaku izmjene kursa.
U Grupi "A" i dalje se vodi borba između tri vodeće jedrilice: austrijske "Aquile", slovačkog "Quebramara" i finskog "Audija". "Aquila" Christiana Bayera ostvarila je danas jedno 4. i jedno prvo mjesto baš kao što je i "Quebramar" Petera Mosnya pobijedio u prvom jedrenju dana, a u drugom završio na 4. mjestu. "Audi" s Janom Lehtijem za kormilom danas je bio dva puta drugi. U ukupnom poretku "Aquila" ima 2 boda prednosti ispred "Quebramara" i 4 ispred "Audija" i sutrašnje zadnje jedrenje bit će izuzetno zanimljivo pratiti borbu za naslov pobjednika. Najbolja hrvatska jedrilica je "Fly 4" za čijim kormilom je Tin Matulja, a u posadi i njegovi roditelji i brat.
U Grupi "B" više nema neizvjesnosti. Češki "Escandalo" za čijim kormilom je Jiri Liska osigurao je naslov pobjednika i prije zadnjeg jedrenja. Talijanski "Dieci x Dieci" s Robertom Manzanom sigurno drži drugo mjesto, dok je za sutra preostala jedino borba za 3. mjesto između talijanske "Isle Bonita 2" i slovačkog "Sixtynine" koji u zadnji dan ulaze s jednakim brojem bodova.

Zadnjega dana natjecanja signal starta može se dati do 15:00.

Izvor: Zoran Grubiša SCOR