• hr
  • en
  • de
  • it

ORC Cres: Blue Sky vrlo blizu pobjedi

Idealni uvjeti laganog maestrala predzadnjeg natjecateljskog dana ORC Srednjeeuropskog prvenstva pokazali su zašto je Cres jedna od najpoželjnijih destinacija za velike regate. Održana su još dva jedrenja na „štap" kursu, te će preostala dva jedrenja zadnjeg dana donijeti uzbudljivi rasplet u obje grupe.
S dvije današnje pobjede u Grupi A, talijanski Blue Sky Claudia Terrieria je vrlo blizu ukupnoj pobjedi, dok će se velika borba za drugo i treće mjesto voditi između talijanskog Walle G s Marcom Augelliem za kormilom i hrvatskog Yellowpada s Janom Winklerom kojih dijeli samo 0.2 boda. Yellowpad je danas bio dva puta drugi, a Walle G dva puta treće s vrlo malim razlikama u korigiranom vremenu, te će sutrašnji rasplet biti izuzetno zanimljiv.
U Grupi B je također vrlo izjednačeno. Vodeća Sagola Fausta Pierobon ima samo 0.6 bodova prednosti ispred Our Calypsa i Andrea Micallia te će se borba za ukupnog pobjednika voditi do zadnjeg jedrenja. Najbolji dojam s dvije današnje pobjede u Grupi B ostavila je talijanska jedilica Northern Light s Piernicolom Paolettiem za kormilom čime je preuzela treće mjesto s 3.3 boda prednosti ispred hrvatskog Polarisa.
Prognoza za zadnji dan najavljuje jače jugo, a start je predviđen za u 11:00 sati. Potpuni rezultati dostupni su na web stranicama regate

Web stranice SCOR-a: www.scor.hr
Web stranice ORC Srednjeeuropskog prvenstva: www.scor.hr/regate/2014/orccec.htm

Pokrovitelji regate su: Grad Cres, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Grada Cresa i Lučka Uprava Cresa uz sponzore: ACI, One Sails, Ventex i Cresanka.