• hr
  • en
  • de
  • it

Offshore World Challenge Poreč

Svečanošću na gradskoj rivi u Poreču službeno je otvoren Offshore World Challenge - Poreč 2016., drugo međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu u Poreču.
Međunarodni kvalifikacijski turnir u lovu na veliku ribu u akvatoriju zapadne Istre traje do subote, 10. rujna. Ove godine u natjecanju sudjeluje 46 timova, što je velik porast u odnosu na prošlogodišnjih 28 kada se ovo natjecanje održalo po prvi puta, ali istovremeno i Poreč stavlja na prvo mjesto po veličini i posjećenosti Big Game natjecanja.
Jutros oko devet sati 46 posada krenulo je na more u potragu za tunama. Oko dvanaest sati javljen je neslužbeni podatak da je ulovljeno oko 180 kilograma tune. Inače dnevna kvota izlova iznosi 660 kilograma, preko toga posade moraju stati, to je određeno propisima velike međunarodne manifestacije. Veći broj brodova lovi na prostoru koji je udaljen oko pet nautičkih milja od porečke obale. Sve su se posade opskrbile velikom količinom srdela koje služe kao mamac, jedan je talijanski brod ukrcao čak sto kilograma plave ribe.

Izvor: www.glasistre.hr