• hr
  • en
  • de
  • it

Odličan sajam Nautike

hr

Na Zagrebačkom velesajmu u nedjelju, 24. veljače završili su sajmovi Nautike, Hotel&Gastroteh, Dani lova i ribolova i Festival maslina.

„U ovom terminu angažirano je svih 10 sajamskih paviljona i Kongresni centar. Radi se o više od 25.000 m2 prostora na kojem će svoju ponudu proizvoda i usluga predstavit više od 450 izlagača iz 32 zemlje.", rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

hrSajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, koji je među ostalima istaknuo da Zagrebački velesajam ove godine slavi 110 godina kontinuiranog rada i djelovanja.

„Drago mi je što se hrvatsko tržište aktiviralo te što na 28. sajmu nautike imamo prilike vidjeti cjelovitu nautičarsku ponudu s hrvatskim inovativnim i kvalitetnim potpisom što će u konačnici dodatno doprinijeti i konkurentnosti hrvatskog turizma. ", istaknuo je na otvorenju ministar turizma Republike Hrvatske Gari Capelli.

hr

Sajmove je razgledalo 26.144 posjetitelja.
Ovogodišnji sajam Nautike bio je najveći sajam u ovom desetljeću. Zabilježen je rast od 8% u izložbenom dijelu sajma i porast izloženih plovila od 11% u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Izložene su bile 3 svjetske i 11 hrvatskih premijera plovila. Istaknuli bi i bogatu ponudu opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičke odjeće i obuće.

hr

Zbog velikog interesa izlagača i posjetitelja Dani lova i ribolova ponovno su održani nakon samo četiri mjeseca. Sajam su posjetili brojni lovci i ribolovci koji su mogli razgledati i kupiti najnoviju opremu, a zainteresirani posjetitelji okušati u gađanju zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom.

U sklopu sajma Hotel&Gastroteh izlagali su vodeći izlagači iz HoReCa sektora, a održano je tradicionalno kuharsko natjecanje CRO TOP 10. Pobijedio je Zlatko Novak kuhar iz varaždinskog restorana Bedem. On je u jakoj konkurenciji uspio obraniti dvostruki naslov te se po treći puta za redom okititi ovom titulom. Osim natjecanja sajam je bio mjesto brojnih prezentacija kulinarskih vještina.

U istom terminu, tijekom vikenda, održan je i Festival maslina. Ova manifestacija postala je tradicionalno godišnje zimsko druženje građana Zagreba sa maslinom i maslinarima i izvrsna prilika za okupljanje najboljih maslinara iz Hrvatske i susjednih zemalja te prezentiranje njihovih najboljih ulja.
Sretni dobitnici glavnih nagrada su Rina Podrekar iz Maribora (SurfStepper Hobie) i Branimir Curl iz Cresa (vikend krstarenja za 6 osoba na jahti MIRAKUL 30 Hardtop).

Izvor: Zagrebački velesajam