• hr
  • en
  • de
  • it

Od Zadra do Berlina za samo 19,99 eura

Irska zrakoplovna kompanija za Zadar je počela letjeti prvim letom iz Londona, a danas u ponudi ima čak 13 destinacija od kojih je ove sezone uvedena ruta dvaput tjedno za Berlin.
Predstavnici Ryanaira jučer su u Zračnoj luci proslavili početak sezone letenja 2016. godine i desetu godišnjicu suradnje sa Zadrom. Uz rukovodstvo Zračne luke na čelu s direktoricom Irenom Ćosić, proslavi su nazočili i predstavnik Grada dogradonačelnik Ivica Vlakić te gradske turističke zajednice Ante Galić.
Irska zrakoplovna kompanija za Zadar je počela letjeti prvim letom iz Londona, a danas u ponudi ima čak 13 destinacija. Kako bi i svoje putnike počastili za ovu veliku obljetnicu i proslavili početak ljetnog rasporeda letova za Zadar, njihova voditeljica marketinga, Chiara Ravara, objavila je kako u prodaju za svibanj puštaju avionske karte od samo 19,19 eura koje se mogu kupiti do ponoći 8. travnja.
- Drago mi je što sam danas ovdje na otvaranju nove rute za Berlin za koju se nadam da će biti jako uspješna. Letimo u 13 destinacija, a ova nova za Berlin leti dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom. S obzirom da ćemo ove godine imati 300.000 putnika koji putuju preko zadarske zračne luke, nadamo se da će biti još više letova jer je naš plan za sljedeću godinu veliko proširenje s 380 novih letjelica. Moramo proslaviti ovu destinaciju za Berlin po jako niskim cijenama, pa morate brzo rezervirati svoj let. Očekujem jako dobro ljeto s vama - rekla je voditeljica Ryanairovog marketinga.

Direktorica Zračne luke, Irena Ćosić, pozdravila je osoblje Ryanairovog zrakoplova koje je nazočilo svečanosti, poručujući kako im je drago što su im se pridružili na ovoj maloj, ali za Luku i grad ipak velikoj proslavi.
- Danas slavimo i desetu godinu letenja Ryanaira u Zračnu luku Zadar. Znamo kako je bilo 2007. godine kada je Ryanair počeo letjeti u Zadar, ostvarivati sve bolje rezultate i nizati sve veće uspjehe. Pritom je svojim novim destinacijama značajno pridonio turističkoj promidžbi grada Zadra i učinio ga prepoznatljivom destinacijom diljem Europe. U proteklih devet godina zrakoplovima Ryanaira prevezeno je 1.650.000 putnika, što je doista impozantna brojka i ovo je najveći projekt za našu regiju - naglasila je Ćosić, zahvaljujući se ovom prilikom svim partnerima Zračne luke, Županiji, općinama, turističkim zajednicama i svim gospodarskim subjektima koji podržavaju ovaj projekt već desetu godinu.
- Nadamo se još boljim rezultatima, a našem partneru Ryanairu čestitamo na postignutim rezultatima u očekivanju još boljih i širenja naše baze. U bliskoj budućnosti očekujemo da Ryanair leti tijekom cijele godine, što će donijeti dobrobit svima nama, rekla je Ćosić zahvalivši se i svim zaposlenicima Zračne luke Zadar koji vrijedno rade da bi na najbolji mogući način pružili usluge Luke partnerima.
- Zahvaljujući Ryanairu, na naše su zadovoljstvo u Zadar počele letjeti i ostale kompanije - izjavila je direktorica Luke.
U ime Grada Zadra nazočne je pozdravio dogradonačelnik Ivica Vlakić, zahvaljujući se direktorici Ćosić i Ryanairu što zajedno s Gradom već deset godina sudjeluju u ovom važnom projektu:
- Grad Zadar je još 2007. godine prepoznao važnost ovog projekta. Ryanair je jedna od najutjecajnijih kompanija u zrakoplovstvu, a njihova se snaga vidi i u tome što će dogodine dobiti više od 380 novih letjelica. Grad Zadar će im sigurno i dalje biti važan, a mi se nadamo kako bismo mogli postati i Ryanairova baza za ovaj dio regije. Svaka kuna uložena proteklih deset godina u ovaj projekt danas se vraća, a svi koji sumnjaju u to bit će razuvjereni. Zahvaljujem se i gospođi direktorici što je podnosila najveći dio tereta, pogotovo onaj financijski u kojemu je povezivala cijeli ovaj projekt, koji će biti još veći i jači. Grad Zadar i Županija će i dalje pomagati koliko mogu, čak i više od toga, jer dolaskom nove vlade neki su topliji vjetrovi zapuhali. Čestitam Ryanairu desetu godišnjicu suradnje sa Zadrom i puno zadovoljnih gostiju u našoj regiji - zaključio je dogradonačelnik Vlakić.
Domaćini su na kraju razrezali tortu u obliku Ryanairovog zrakoplova i počastili njihove djelatnike te šampanjcem nazdravili još jednoj dobroj sezoni.

Izvor: www.zadarskilist.hr