• hr
  • en
  • de
  • it

Od turizma zarada više od 19 milijardi kuna

Za dobre vijesti, u godini recesije i pada BDP-a, pobrinuo se hrvatski turizam. Više od 19 milijardi kuna turistički su djelatnici uprihodovali u državnu blagajnu u prvih devet mjeseci ove godine. Više nego lani!

'Što se tiče direktnih prihoda kompanija koje se bave turističkim sektorom, koje su 3,2 posto veći nego su bili protekle godine, dakle mislim da ćemo biti negdje oko 7 milijardi', kazao je ministar turizma Veljko Ostojić.
Velike pohvale Hrvatskoj stigle su na račun kamping ponude. 'Kamping turizam je u porastu, i to za pet do šest posto', kaže Max Stich, potpredsjednik za turizam ADAC-a. Inače, ove godine u Hrvatskoj je boravilo 1,2 milijuna njemačkih turista ostvarivši tako 15 milijuna noćenja što čini udio od 22 posto.
A pozitivan primjer kako uspjeti daleko od mora pokazao je Buzet. Pozicioniran kao gourmet destinacija postigao je svoju atraktivnost. Iako teško da turizam može izvući državu iz krize, itekako je mjerljiv doprinos koji daje pri poboljšanju ukupne gospodarske situacije.

Izvor: www.dnevnik.hr