• hr
  • en
  • de
  • it

Od sutra u Dubrovniku Dani hrvatskog turizma

Sutra u Dubrovniku počinju Dani hrvatskog turizma, središnji godišnji susret hrvatskih turističkih djelatnika. Otvaranje Dana hrvatskog turizma i 12.Hrvatskog turističkog foruma predviđeno je za 9,30 sati u hotelu Valamar Lacroma (Babin Kuk, Dubrovnik), a tema prvog dana DHT-a je „Hrvatska u Europi".
Drugog dana DHT-a bit će predstavljen nacrt Glavnog plana i strategije hrvatskog turizma do 2020. godine, kojeg će prezentirati predstavnici Instituta za turizam te ministar turizma, g. Veljko Ostojić. Istoga dana na rasporedu je i tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade na kojem će, osim Ministra Ostojića sudjelovati i Ministri Branko Grčić (Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova), Siniša Hajdaš-Dončić (Ministar pomorstva, prometa i infranstrukture) te Gordan Maras (Ministar poduzetništva i obrta).
U poslijepodnevnim satima oba dana održat će se radni sastanci strukovnih udruga u turizmu, a u večernjim satima dodjele nagrada najboljim u akcijama „Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku", „Zeleni cvijet", „Plavi cvijet", „Doživi Hrvatsku", „Djelatnik godine" i „Europske destinacije izvrsnosti"
Finalna večer dodjele nagrada prenosit će se uživo na HTV 2, u petak, 19. listopada s početkom u 20,55 sati.
Organizatori Dana hrvatskog turizma su Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska radio - televizija i Hrvatska turistička zajednica.

Ministarstvo turizma

Izvor: www.dubrovnikportal.com