• hr
  • en
  • de
  • it

Od sljedeće godine vodonošce će plaćati lokalna samouprava

Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije predsjedao je sjednicom Otočnog vijeća u Pagu na kojoj se raspravljalo o izmjenama i dopunama Zakona o otocima o kojima je u tijeku javna rasprava, zatim o korištenju EU fondova, o upitniku o održivom razvoju otoka i stvaranju baze projektnih ideja.
- Oko 50 milijuna kuna bi se uštedjelo na subvencijama vode. Naime, od 2002. godine Vlada provodi subvencioniranje cijene isporuke pitke vode otočnim domaćinstvima s vodonoscima, a novim izmjenama ovog zakona to bi se prebacilo na jedinice lokalne samouprave. Ovaj zakon bi trebao stupiti na snagu 2015. godine, rekao je Venko Ćurlin, pomoćnik ministra.
Za riječ su se javili gradonačelnici i načelnici otočkih općina koji su kao krajnji cilj zatražili da se izjednači život na otoku i kopnu. Načelnik Općine Preko Ante Jerolimov u svom je izlaganju bio vrlo kritičan te je naveo da su potrebne cjelovitije izmjene, budući se na mnogim otocima situacija promijenila i da je potrebno kategorizirati otoke.

Izvor: www.zadarskilist.hr