• hr
  • en
  • de
  • it

Od bonace u Falmouthu do 20 čvorova u Boltenhagenu

Prema rezultatima prije prosvjeda Šime Fantela i Igor Marenić su i dalje četvrti na SP klase 470. Enia Ninčević i Romana Župan su s 23. mjestom i dalje unutar olimpijske norme. Na SP Finn danas se nije jedrilo zbog bonace. Tina Mihelić napredovala je na 17. mjesto SP Laser Radiala nakon četiri plova.

Izjave: Šime Fantela, Enia Ninčević.

Vrlo težak dan danas u Barceloni. Najprije je flota čekala dosta dugo na kopnu, isplovilo se tek oko 15 sati, zadnje posade s mora su se vratile oko 19. Vjetar je bio vrlo promijenjiv i nema posade koja se danas apolutno zadovoljna vratila s regatnog polja. Rezultati su svima danas dosta šareni. Šime Fantela i Igor Marenić su prema neslužbenim rezultatima zadržali četvrto mjesto ukupnog poretka.
- Imali smo odlične starteve, međutim brzina nam je bila malo problematična, najviše niz vjetar. Imali smo dva ulaza oko desetog mjesta, mogli smo možda bolje. Današnji uvjeti nam nisu odgovarali, nismo se najbolje snašli. Duga je regata, treba strpljivo jedriti, svi griješe i najvažnije se vraćati nakon loših plovova - kaže Šime Fantela.
Australci Belcher i Page i dalje su prvi.
Kod djevojaka je bilo krajnje napeto, a najvažnije je da su unatoč nešto slabijem danu Enia Ninčević i Romana Župan i dalje unutar olimpijske norme. Na 23. su mjestu, četvrte od šest nacija koje se bore za pet mjesta na Olimpijskim igrama. Bodovne razlike nisu velike, a preostalo je još punih pet jedrenja, tako da je situacija daleko od riješene. Svaki plov će biti iznimno važan.
- Bilo je jako teško, ovakve uvjete na moru mi kod nas nemamo, veliki val, morske struje, vjetar sa svih strana. Na svakom prvenstvu dođe neki najgori dan, nadam se da je naš bio današnji ha ha. U timu vlada mirnoća i sutra krećemo u nove pobjede - kazala je sa smiješkom Enia Ninčević.
Na prvom mjestu su Francuskinje Petitjean/Douroux.
Ivan Kljaković Gašpić ostaje deseti na Svjetskom prvenstvu za Finn u britanskom Falmouthu. Zbog bonace danas se nije jedrilo. Finaše u Velikoj Britaniji i dalje prati vrlo hladno i negodno vrijeme.
Za razliku od jučer kad se jedrilo po vrlo slabom i promijenjivom vjetru na Svjetskom prvenstvu Laser Radiala u njemačkom Boltenhagenu danas je zapuhalo oko 20 čvorova vjetra. Tina Mihelić se nakon četiri jedrenja nalazi na 17. mjestu u konkurenciji 135 kormilarki iz 55 zemalja.
- Danas sam bila deveta i četvrta, šteta što oba plova nisam završila u prvih pet. Pri posljednjem manevru prije cilja ispalo mi je kormilo iz ruke, udarila sam u oznaku, zbog čega sam se trebala iskupiti, a tada me prošlo njih četiri pa sam ušla u deveta. Drugu regatu je bilo sve normalno od starta do cilja. Danas sam dobro startala i dobro jedrila iako nisam bila dobra u stranicama niz vjetar, tu sam dosta metara izgubila. Sve u svemu sa dva današnja plasmana u prvih deset sam zadovoljna. - kazala nam je Tina.
Prvo mjesto zauzima Britanka Alison Young.

Izvor: www.hjs.hr