• hr
  • en
  • de
  • it

Očišćeno podmorje uz sućuračku obalu

Četrdesetak članova PSRD Gojača i njihovih suradnika i prijatelja subotnje prijepodne provelo je u akciji čišćenja podmorja uz sućuračku obalu, od Sokolane, prema rivi i na plaži Gojača.
Uz ronioce i ribiče PSRD Gojača s njihovim brodicama, u akciji su sudjelovali ronioci DVD Mladost, ronioci DVD Stupnik te ronilački klub Hvidra Split. Pomoć u organizaciji akcije pružila im je tvrtka Cemex te Grad Kaštela.
- Nakon prošle akcije čišćenja nadali smo se da tijekom ove akcije u podmorju neće biti previše otpada, ali ga je na žalost i ovog puta bilo u velikim količinama. Znamo da dio otpada donesu morske struje, ali dio otpada je i proizvod neodgovornog ponašanja naših sumještana - kazao nam je Slobodan Ban.
A bilo je tu ovog dana svačega, od kamionskih i automobilskih guma, preko različitog metalnog otpada, starih vrši i djelova namještaja do boca i čaša, piše PGK.
Sudionici akcije, sve izvađeno ostavili su na obali, prema dogovoru s Vlastitim pogonom Grada Kaštela, čiji će djelatnici sav otpad u ponedjeljak odložiti na za to predviđena mjesta.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr