• hr
  • en
  • de
  • it

Očekuje se rekordna sezona kruzera u Dubrovniku

U Dubrovnik je 2012. uplovilo 648 brodova na kružnim putovanjima s nešto više od milijun putnika, a ove godine očekuje se da će ta brojka biti znatno veća.
Iz kompanije MSC koja je u prošloj godini imala dva ticanja tjedno, petkom i subotom, najavljuju dolazak još jednog broda i to četvrtkom, broda Amonija kapaciteta 2200 putnika. Kako navodi Ljubo Milinković iz kompanije MSC u Dubrovnik će petkom uplovljavati brod Divina sa 4200 putnika, a umjesto broda Musica koji je prošlih šest godina dolazio u Dubrovnik dolazit će brod Fantasia također sa 4200 putnika.
"Možemo najaviti da će svakog tjedna od sredine ožujka s brodovima naše kompanije u Dubrovnik dolaziti oko 11 tisuća turista" naglasio je Milinković dodajući kako bi ova sezona trebala biti jedna od rekordnih sezona MSC u Dubrovnik te bi broj putnika trebao biti veći za 20 do 30 posto.
Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika najavljuju povećanje broja turista od 1. svibnja do 1. studenog za gotovo 30 posto jer je u tom razdoblju samo kroz luku Gruž najavljen dolazak više od 824 tisuće putnika za razliku od 2012. kada je kroz luku Gruž prošlo nešto manje od 664 tisuće.
Prema dosadašnjim najavama Dubrovnik će u svibnju posjetiti 47 600 turista više s brodova na kružnim putovanjima nego je to bilo u svibnju 2012.

Izvor: www.mint.hr