• hr
  • en
  • de
  • it

Očekuje se do 140 tisuća kruzerskih gostiju

- Od svibnja pa sve do kraja listopada imamo najave za 15 do 17 ticanja mjesečno. Manji kruzeri pristajat će u gradsku luku, najvljeno ih je 50-ak, dok je Gaženici do sada najavljeno 65 ticanja, kaže Štambuk
Prošla je godina bila izrazito uspješna za kruzerski turizam
Sezona kruzera počinje u svibnju i trajat će do kraja listopada, no tijekom cijele godine u Zadar će pristajati veliki luksuzni brodovi.
Đoni Štambuk, pomoćnik ravnatelja za marketing u Lučkoj upravi Zadar rekao je kako tijekom ožujka i travnja imaju najave za dva kruzera, a sezona se zahuktava u svibnju.
- Od svibnja pa sve do kraja listopada imamo najave za 15 do 17 ticanja mjesečno, izjavio je Štambuk.
Veseli što će i studeni biti jako uspješan mjesec kada je najavljen dolazak sedam velikih kruzera, a tada će i Zadar postati home port za manje brodove Athene i Artemisa.
- I ove godine imamo šarolik asortiman kruzera, od manjih do onih najvećih. Dolazak su najavili Royal Caribbean, Viking, Queen Mary, Norvegian cruise line, ali i Queen Victoria koja je lani po prvi put uplovila u Zadar, nabrojio je Štambuk.
Prošla je godina bila izrazito uspješna za kruzerski turizam. Zabilježeno je između 75 i 80 tisuća putnika, a prema najavama ove godine očekuje ih se između 120 i 140 tisuća.
Štambuk navodi kako će i dalje manji kruzeri pristajati u gradsku luku, najvljeno ih je 50-ak, dok za pristanak u Gaženici dosad imaju najavljeno 65 ticanja.


Izvor: www.zadarskilist.hr