• hr
  • en
  • de
  • it

Ocean Sapphire: tjedni najam za 200 tisuća dolara

U splitsku ACI-jevu marinu privezala se ploveća senzacija koju je osmislio svjetski poznati arhitekt lord Norman Foster. Premda se na prvi pogled ne doima kao jahta, nego nečemu bliže podmornici, ipak je riječ o futurističkoj superjahti imena “Ocean Sapphire” izgrađenoj 2010. godine u brodogradilištu Rodriquez Cantieri Navali u Sarzani u Italiji.

Izrada ovog broda trajala je više od 15 mjeseci, a radove je konstantno nadziralo 7 arhitekata iz londonskog biroa “Foster and Partners”, kao i sir Foster osobno. “Ocean Sapphire“ je iz serije od četiri identične superjahte koje je redom dizajnirao Foster.

Ova spektakularna jahta dugačka je 41 m. Pri projektiranju naglasak je stavljen na formu, prostor i svjetlo, te jahta ima četiri palube, a iskorištena površina je za 30 posto veća nego kod ostalih jahti iz ove kategorije. “Ocean Sapphire” ima pet apartmana i može komforno ugostiti do 12 gostiju.

Ako poželite kupiti to inženjersko čudo, morat ćete platiti 14 milijuna eura. Ako, pak, nemate toliko novca, možete se zadovoljiti i tjednim najmom od 200 tisuća dolara. Riječ je o tzv. all inclusive modelu pa su u cijenu uključene neograničene količine pića i hrane. “Ocean Sapphire” ljeti plovi po Mediteranu, a zimi po Bahamima i Karibima. Mediteran ili Karibi-teške li su dileme bogatih.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr