• hr
  • en
  • de
  • it

Obustavljena brzobrodska linija radi kvara Novalje

Mnogi putnici ostali su neugodno iznenađeni otkazivanjem brzobrodske linije Pula - Unije - Susak - Mali Lošinj - Ilovik - Silba - Zadar i to zbog kvara na motoru katamarana »Novalja«. Od očekivanog polaska broda u 7 sati nije bilo ništa, jednako kao što Jadrolinija nije mogla osigurati zamjenski brod, jer su svi ostali katamarani u punom pogonu na drugim brzobrodskim linijama.

Zbog nastale situacije mnogi su putnici morali potražiti alternativno rješenje prijevoza, a najveći problem imali su otočani i turisti čija su krajnja destinacija manji i slabije povezani otoci kao što su Susak, Unije, Silba ili Ilovik. Isto vrijedi i u obrnutom smjeru, jer je dio gostiju neplanirano morao produžiti boravak na ovim otocima, iako dodatnih slobodnih smještajnih kapaciteta nema, a istekli su im aranžmani u apartmanima i sobama.

Kako su pojasnili iz Jadrolinije otkazivanje brzobrodske linije je bilo najavljeno, a svi putnici koji su kupili karte moći će iste iskoristiti na prvom idućem putovanju ili će dobiti povrat novca.

Popravak motora je u završnoj fazi te se očekuje da će »Novalja« u najkraćem roku ponovo zaploviti. Kako po redu vožnje utorkom nema linije iz Pule prema Zadru, prva naredna vožnjakatamaranom trebala bi uslijediti sutra po uobičajenom redu vožnje. Jedina je iznimka što će upravo zbog propuštene vožnje u ponedjeljak »Novalja« u srijedu ići na Unije i Silbu, iako to nije u dnevnom redu.

Predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac uz žaljenje i ispriku svim korisnicima ponudio je i objašnjenje na pitanje zašto nema zamjenskog broda, koji bi u kratkom roku uskočio na održavanje linije.

- Ispričavamo se svim putnicima zbog nastalog kvara i obustavljanja putovanja brzog broda »Novalja« radi nužne potrebe izvanrednog održavanja pogonskog sustava. Jadrolinija je u ovoj sezoni zaposlila sve svoje brze brodove kako bi odgovorili na potrebe efikasnog putovanja otočnog stanovništva i gostiju između otoka i kopna. Zbog toga smo suočeni s rizikom kratkoročne i izvanredne obustave putovanja zbog čega se ispričavamo svim putnicima, kazao je Klanac.

Izvor: www.novilist.hr