• hr
  • en
  • de
  • it

Novi vizual Bola na Braču

Bol i Turistička zajednica općine Bol dobili su novi vizualni identitet. Kreiranjem suvremenog verbalnog i vizualnog identiteta Bol je prepoznao važnost brendiranja destinacije, s posebnim naglaskom na jedinstvenu plažu Zlatni rat kao jedan od simbola Jadrana i hrvatskog turizma. Novi vizualni identitet iskorak je u daljnjem pozicioniranju destinacije na međunarodnoj turističkoj mapi.
- Ideja je bila definirati jedinstveni vizualni identitet za cijelu destinaciju i s njime uskladiti vizualne identitete turističkih usluga koje im ova destinacija pruža, koji do ovog trenutka nisu imali jasnu međusobnu poveznicu i nisu bili jedinstvena priča ove destinacije - kazao je Markito Marinković, direktor TZ-a općine Bol.
Na sastanku Skupštine i Turističkog vijeća TZO-a Bol autori Igor Carli i Goran Šoša prezentirali su rješenje novog vizualnog identiteta destinacije Bol.
- Distanciranjem od "očekivanog" načina vizualiziranja Zlatnog rata kao simbola Bola kroz znak ili logotip, stvoren je suvremeni verbalni i vizualni identitet koji također funkcionira na većini stranih jezika, što je u turizmu od velike važnosti.
Nijansom plave boje, koja nastaje spajanjem mora i bijelog žala prisutnog na Zlatnom ratu, definirana je osnovna boja ovog identitetskog sustava - kažu autori Carli i Šoša.
Državni zavod za intelektulno vlasništvo već štiti novi identitet kao žig, a TZ općine Bol ponudit će ga i široj zajednici, uz verifikaciju i odobrenje za korištenje od stručnog tima koji će davati smjernice kako bi se ovaj brend održao preko cijelog niza aplikacija i reprodukcija na različite medije. Drugim riječima, neće svatko nazivati svoje aktivnosti ili proizvode simbolom Bola, a Turistička zajednica imat će zadatak da onemogući bilo kakve zloupotrebe, kažu u Bolu.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr