• hr
  • en
  • de
  • it

Novi ulaz u luku Ploče vrijedan 84 milijuna kuna

Na lučko područje od utorka se ulazi preko novog - privremenog ulaza, umjesto preko dosadašnjega tzv. Šentilja, koji je zatvoren zbog radova na ulaznome kompleksu. Na novi se ulaz dolazi nakon što se, poslije željezničkoga prijelaza, skrene desno, nasuprot bivšemu skladištu Radenske.
Tome je prethodilo uklanjanje dvjestotinjak kontejnera, uz samu lučku ogradu, a paralelno s radovima na ulaznome kompleksu bit će potrebno izgraditi i novu prometnu komunikaciju prema kanalu Vlaška-more. Investitor projekta je Lučka uprava Ploče, a ugovor o građenju potpisan je još u rujnu prošle godine s Poslovnom udrugom Mucić, Viadukt i GK Grupa.
Vrijednost investicije procijenjena je na 84 milijuna kuna. Ulazni kompleks u luku Ploče gradi se u sklopu projekta integracije trgovine i transporta i uključuje izgradnju potpuno novog ulaza, gdje će se obavljati kontrola vozila, putnika i robe. Na površini od oko pet hektara izgradit će se poslovne zgrade, te vanjsko i unutrašnje parkiralište. U poslovnoj zgradi bit će smještena carinarnica, špedicije, policija, službe lučke uprave i svi drugi subjekti potrebni za normalan rad i funkcioniranje luke, a predviđeni su i restoran, banka, mjenjačnica, kafić, prostor za odmor vozača kamiona, sanitarni sadržaji i drugo.

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr