• hr
  • en
  • de
  • it

Novi strateški plan turizma od 4, 5 mil. kuna

Hrvatska turistička zajednica idući će tjedan raspisati međunarodni natječaj za odabir agencije koja će napraviti novo brendiranje hrvatskog turizma, kao i novi slogan koji će zamijeniti "Mediteran kakav je nekad bio", piše Narodni list.
U okviru brendiranja agencija će trebati stvoriti i komunicirati novu "veliku ideju" o hrvatskom turizmu, što će poslužiti kao polazište u sastavljanju turističkih proizvoda, privlačenju gostiju i jačanju prepoznatljivosti te povećanju turističke potrošnje koje predviđa lani usvojena strategija turizma, najavio je Ratomir Ivičić, direktor HTZ-a predstavljajući novi Strateški marketing plan hrvatskog turizma do 2020.
Prezentacija je održana u sklopu Dana hrvatskog turizma, koji se održavaju u Opatiji u organizaciji Ministarstva turizma, HTZ-a i Hrvatske gospodarske komore.
Strateški plan za HTZ je izradio Horwath consulting u suradnji sa španjolskim THR-om za oko 4,5 milijuna kuna.
Osim novog brendiranja, značajno će se povećati online oglašavanje, a oglašavat će se samo u medijima koji se najviše čitaju i kojima se najviše vjeruje.
Umjesto mnoštva manjih PR agencija po svijetu angažirat će se jedna jaka globalna agencija koja će dobiti zadatak da komunicira novi brend na svim tržištima. Ključni proizvodi u Strateškom marketing planu bit će i projekt pred i posezone "Hrvatska 365".

Izvor: www.zadarskilist.hr