• hr
  • en
  • de
  • it

Nove svjetske ljestvice

Svjetski jedriličarski savez objavio je nove ljestvice olimpijskih disciplina. U pet od deset disciplina hrvatski su jedriličari u najboljih 14 na svijetu, što su otprilike pozicije koje smo držali i prošloga mjeseca. Na petom mjestu u skiffu 49er nalaze se Pavle Kostov i Petar Cupać, koji su bili vodeća posada svijeta na ljestvicama uoči Svjetskog prvenstva koje je u nedjelju završilo u Francuskoj. Na ljestvicama za dvojce u klasi 470 nije bilo nekih značajnih promjena, Enia Ninčević i Romana Župan su zadržale deveto mjesto u ženskoj konkurenciji, a Šime Fantela i Igor Marenić deseto u muškoj. U teškom samcu Finnu Milan Vujasinović je 13., dok je u samcu Laseru Tonči Stipanović 14.
To su najbolji plasmani hrvatskih jedriličara ovoga mjeseca na svjetskim ljestvicama. Najviše jedriličara imamo na ljestvicama samaca. U muškoj konkurenciji Lasera 41. je Daniel Mihelić, 44. Filip Jurišić, 112. Bogoslav Bugarin, 123. Toma Višić, 135. Nenad Bugarin...Kod žena u Laser Radialu: 29. Tina Mihelić, 89. Anja Hamerlitz, 93. Anđela de Micheli Vitturi, 109. Ana Zelić..Među teškim samcima u Finnu na 42. mjestu je Ivan Kljaković Gašpić, 47. je Josip Olujić, 61. Tudor Bilić.
Ante Botica i Jure Vuletić nalaze se na 76. mjestu među dvojcima klase 470, Duje i Jure Fržop su 94. u skiffu 49er, a Noa Ninčević i Goran Ivanković 129. U poretku daskaša Luka Mratović i Mihovil Fantela su 57. i 92.
Vodeći:
Laser - Tom Burton (AUS), Laser Radial: Tatiana Drozdovskaya (BLR), 470m: Beclher/Ryan (AUS), 470ž: Vadalu/Ogar (AUT), 49er: Fletcher/Sign (GBR), Finn: Caleb Paine (USA), RS:Xm: Ivan Pastor Lafuente (ESP).

Izvor: www.hjs.hr