• hr
  • en
  • de
  • it

Nova Salona 33

Nova Salona 33 će biti predstavljena u lipnju 2013. godine. Salona 33 je nova performance jedrilica iz Solina koja će nizom inovacija na interijeru i konstrukcijom zasjeniti konkurenciju. Najmanja Salona je u pravom smislu riječi performance cruiser koji može osvojiti bilo koju regatu, ali u isto vrijeme pružiti i
beskompromisnu udobnost i sigurnost tijekom krstarenja na nivou najboljih cruisera. Početna cijena za dobro opremljenu Salonu 33 se kreće od 84.900 € (bez PDV-a), s posebnom cijenom za prve kupce 79.900 € (bez PDV-a).


Eksterijer
Moderne i čiste linije palube su samo nastavak prepoznatljivog stila Salone koji je prvi put predstavljen na Saloni 38, a koji je važna odlika Salone 60. Vrhunska kvaliteta jedriličarske opreme čini Salonu 33 jednostavnom za upravljanje bilo da plovite sa obitelji, posadom ili samostalno upravljate.
Na krmi nalazimo prostrani kokpit bez prepreka, udoban za krstarenje i praktičan za regate sa dva prostrana spremišta i dodatnim spremištem za smještaj plinske boce.
Salona 33 predstavljena je sa argolom, dok je kao dodatna opcija dostupna sa dva kormila, čineći tako S33 jednom od najmanjih regatnih krstaša na tržištu.

Interijer
Inovacije se nastavljaju u interijeru Salone 33 korištenjem kombinacije PVC-a i drvenog furnira čineći istovremneno moderan i privlačan prostor sa bitno smanjenom težinom. Interijer Salone 33 možemo usporediti sa interijerom većih jedrilica, sa prostranom dvo- kabinskom opcijom u standardu, prostranim pramcem, velikim navigacijskim stolom i funkcionalnom kuhinjom. Inovativni kreveti na kat u salonu dostupni su kao opcija. Unutrašnjost je ispunjena dnevnim svjetlom koje se probija kroz palubne prozore i prozore trupa, čineći ga idealnim mjestom za opuštanje i uživanje u udobnosti naše najnovije i najnaprednije jedrilice.

Performanse
Salona 33 će zadovoljiti širok spektar zahtjeva kupaca, od sigurnog obiteljskog krstarenja do jedrenja na visokoj razini po IRC ili ORC pravilima. S33 kombinira optimiziran oblik trupa, dvije opcije jarbola i više opcija (cruising, performance and racing) kobilice. Optimizacija Salone 33 je provedena uz fokus na kobilicu, oblik trupa i plan jedra a sve kako bi razvili maksimalne performanse u kombinaciji s lakoćom rukovanja.
Na zahtjev kupca S33 može biti dodatno optimizirana u cilju što povoljnijeg premjera prema regatnim pravilima i osobnim jedriličarskiim preferencijama. Na primjer: jedrenje niz vjetar uključuje opcije fiksnog ili uvlačivog pramčanog pritega gennakera ili opciju korištenja tradiocionalnog tanguna za spinnaker.

Konstrukcija
Izgradnja, tehnologija i inovacija su uvijek bile jake strane Salona brodogradilišta, a na S33 smo kombinirali naše iskustvo s upotrebom visoko-tehnoloških materijala i pametnim dizajnerskim rješenjima. Cilj proizvodnje je bio unaprijediti proizvodnju jedrilica i otići jedan korak dalje u postizanju globalno konkurentne jedrilice.
Kao i na svim našim modelima, korišten je okvir od nehrđajućeg čelika koji skida opterećenje sa kobilice, te ga sigurno rasprostranjuje i širi po širokom prostoru trupa. Kako bi se postigla maksimalna čvrstoća i trajnost broda, dodani su slojevi karbonskog vlakna na pažljivo analiziranim područjima unutarnje obloge trupa. Kao rezultat postignuta je optimalna ravnoteža između čvrstoće, trajnosti i težine. Područje izloženo udarima sastoji se od solidnog laminata oplate kako bi se izbjeglo oštećenje materijala pod velikim opterećenjima. Područje je dodatno učvršćeno slojevima triaksijalnog ojačanja E staklenih vlakana. Upotreba prozirnog gel
coata i vinilester epoksidne smole tijekom vakuumske infuzije trupa, je još jedan korak ka superiornoj čvrstoći i izdržljivosti trupa.
Paluba je izrađena s dodatnom strukturno dizajniranom unutarnjom potporom stropa u svrhu boljeg podnošenja uzdužnih i poprečnih opterećenja.
Pregrade na krmi i pramcu su potpuno vodonepropusne, te na taj način sprečavaju mogućnost prodiranja vode u slučaju da su izloženi dijelovi broda (krma i pramac) oštećeni. Zahvaljući jakoj „sandwich" konstrukciji, ove pregrade dodaju posebnu snagu i sigurnost, očuvajući u isto vrijeme svoju težinu.
Konačni rezultat je čvrsta, jaka i lagana konstrukcija, optimizirana za udobno krstarenje kao i za jedrenje s visokim performansama.

Duljina preko svega 9,99 m
Duljina vodene linije 9,04 m
Širina 3,35 m
Gaz 1,50 / 1,75 / 2,00 / 2,15 m
Balast 1100-1480 kg
Deplasman (istisnina) 4950 kg
Glavno jedro 32,50 m2
Namatajuća genova 34,50 m2
Ukupna površina jedrilja 67,00 m2
Tankovi za slatku vodu 100 l
Crni tank 42 l
Tank za gorivo 90 l
Motor 15,3 kW (21 HP)
Kategorija A (Ocean)
CE Certifikat GL
Dizajn J & J / Salona design