• hr
  • en
  • de
  • it

Nova marina na ušću Mirne

Najvažniji događaj koji je protekle godine obilježio Novigrad je nagrada Turistički cvijet, kojeg su mu dodijelile Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, kaže novigradski gradonačelnik Anteo Milos. Ovu prestižnu nagradu Novigrad je dobio kao najbolja turistička destinacije u kategoriji srednjih destinacija, u završnom dijelu izborivši više bodova od Opatije i Splita. To je po prvi put da je Novigrad dobio ovu nagradu koja, kako kaže Milos, pripada zapravo svim Novigrađanima, ali i svim poslovnim subjektima koji izravno ili posredno participiraju u ovdašnjem turizmu.
- Veliko je zadovoljstvo i čast biti u izravnoj konkurenciji s Opatijom i Splitom, a zadovoljstvo je tim veće ako se uzme u obzir da se bodovanje održalo bez znanja Novigrađana i gradske uprave, a to govori da je Novigrad napravio velike pomake u razvoju grada kao prepoznatljive turističke destinacije, dodaje Milos.

Za novigradski turizam posebno je važan projekt Antenal, zapravo privođenje novoj namjeni starog kamenoloma u Antenalu na ušću Mirne. Sukladno županijskom Prostornom planu za to je područje izrađen Urbanistički plan po kojem će se na mjestu starog kamenoloma graditi marina s 350 vezova i objekti s oko 350 ležaja. Novigrad je izradio Urbanistički plan uređenja, a budući da se radi o državnom zemljištu, sada je na redu država da koncesijom pronađe investitora, kaže Milos i dodaje kako je sadašnji koncesionar kamenoloma, Antenal d.o.o. u vlasništvu talijanskih investitora zainteresiran za koncesiju. 

Izvor: www.glasistre.hr