• hr
  • en
  • de
  • it

Nova luka u Tkonu već 2013?

Županijska lučka uprava je postupak javne nabave već provela, a kao najpovoljniji ponuditelj izabran je Strabag-hidroinženjering iz Splita.
Pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić i ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Marinko Slavić potpisali su u vijećnici Općine Tkon "Sporazum o sufinanciranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju I. faze luke Tkon".
Potpisivanju je nazočio i načelnik Općine Tkon Danijel Katičin koji je zahvalio zamjeniku Antešiću, ravnatelju Slaviću i pomoćniku ministra za pomorstvo kap. Nikoli Mendrila koji su svaki na svoj način doprinijeli da dođe do potpisivanja ovog, za Tkon izuzetno važnog, Sporazuma.

- Gospodin Mendrila me je početkom godine primio u ministarstvu i obećao da će se založiti za ovaj projekt i mi evo sad imamo Sporazum kojim se osigurava transfer oko 750.000 kuna iz ministarstva u Županijsku lučku upravu Zadar kojima će se platiti izrada dokumentacije, rekao je Katičin te naveo da se potvrda glavnog projekta očekuje već do kraja ove godine te da bi sami radovi mogli početi 2013., najkasnije 2014. godine.
ŽLU je, kako je kazao ravnatelj Slavić, postupak javne nabave već proveo, a kao najpovoljniji ponuditelj izabran je Strabag-hidroinženjering iz Splita. Hoće li s njima biti i potpisan ugovor znat će se nakon današnjeg isteka žalbenog roka.

Zdenko Antešić je istaknuo da je i sam otočanin pa je njegovo zadovoljstvo kad se pomaže otočnim sredinama tim veće.
- Nadam se da će se građevinska dozvola za ovaj projekt ishodovati što prije tako da možete aplicirati ili za državne ili za EU fondove gdje nam se dogodine otvaraju velike mogućnosti, kazao je Antešić.

Izgradnjom I. faze luke Tkon realizirala bi se ideja iz 2003. godine kojom je zamišljeno izmještanje trajektne luke prema sjeverozapadu mjesta, a time i rasterećenje glavne prometnice kroz Tkon koja je posebno u ljetnim mjesecima zakrčena automobilima i kamionima koji čekaju red za ukrcaj na trajekt.

Izvor: www.zadarskilist.hr