• hr
  • en
  • de
  • it

Njemački turisti povoljnije do Splita

Njemački niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Germanwings od ovoga proljeća širi svoje poslovanje i na južno-hrvatskom tržištu sa središtem u Splitu, uvođenjem dva direktna tjedna leta za Düsseldorf i Hamburg. Uz to, u novom ljetnom redu letenja, Germanwings nudi letove iz Splita za Köln, Stuttgart, Dortmund i Hannover, nekoliko puta tjedno za sve navedene destinacije.
S obzirom na to da je ponuda letova Germanwingsa usmjerena prvenstveno na najveće poslovne europske gradove, letovi iz Splita prema ova tri njemačka grada logičan su nastavak te poslovne politike. Naime, dok je Hamburg drugi njemački, a šesti europski grad po veličini, s iznimnim trgovinskim i industrijskim značajem, Düsseldorf je središte njemačke modne industrije i multinacionalnih tvrtki. Znakovito je spomenuti kako prema podacima Njemačkog ureda za statistiku iz 2007. godine u Njemačkoj živi preko 225 tisuća hrvatskih državljana, od čega u Hamburgu i Düsseldorfu oko 8 tisuća. Svi ovi podaci upućuju na važnost povezivanja Splita s ovim velikim središtima, čime mu je Germanwings dao na važnosti u međunarodnom zrakoplovnom prometu.
"Germanwings je jedan od najvažnijih klijenata već devet godina. Izrazito smo zadovoljni što Germanwings prometuje tijekom cijele godine i spada u top 3 zrakoplovne tvrtke koje prometuju prema Splitu, što s uvođenjem još ove dvije nove destinacije to dodatno potvrđuje", izjavio je Lukša Novak, direktor Zračne luke Split.
Mateo Boljat iz Komercijalne službe Zračne luke Split naglasio je kako Zračna luka Split očekuje 200.000 putnika na letovima Germanwingsa u 2013. godini s uvođenjem letova za Hamburg i Düsseldorf.
Germanwings, inače kći-kompanija tvrtke Lufthansa, u prošloj je godini prevezao preko 175 tisuća putnika na letovima prema Splitu, a u ovoj je godini planiran daljnji rast od pet posto. Ovaj je ambiciozan plan pokrenut s ciljem zadobivanja novih korisnika u Hrvatskoj te, kroz nekoliko mjeseci, i predstavljanja najkvalitetnije zrakoplovne ponude u ovome dijelu Europe.
Inače, na samome početku lipnja ove godine, predstavit će se rebrendirani "novi Germanwings" s konceptom koji svim putnicima omogućuje uživanje u letu „a la carte“. Putnici će biti u mogućnosti kreirati svoj vlastiti paket i do najsitnijeg ga detalja prilagoditi osobnim potrebama – od jeftinih letova bez dodataka do najkvalitetnijeg iskustva sa brojnim inovacijama i dodacima. Uz ponudu ekonomske klase, "novi Germanwings" se može pohvaliti trima različitim paketima putnih karata. Najvalitetniji, pod imenom "Best" pokriva sve potrebe poslovnih korisnika, ali se također u njemu mogu naći osobe željne užitka u letenju. Paket "Smart" uključuje određene dodatke koje si korisnik može nadograđivati po želji, dok paket "Basic" – kako mu samo ime kaže – uključuje osnovne potrebe bez dodatka.
Germanwings je svoj rad u Hrvatskoj započeo 2004. godine, pa ove godine obilježava svoj deveti rođendan. U tih je devet godina prevezao čak 3,2 milijuna putnika od i prema Hrvatskoj.
Germanwings, tvrtka sa sjedištem u Kölnu, usredotočuje se na ponudu letova prema najvažnijim europskim poslovnim gradovima, Južnoj Africi te Izraelu, a ciljanu skupinu joj čine poslovni putnici, turisti, obitelji i sl. Trenutno većinu od 42 posto korisnika uslugama ove kompanije čine poslovni korisnici.

Izvor: www.dalmacijanews.com